V martinskej nemocnici sa dohodli na zvýšení platov laborantov

Laboranti rádiologickej kliniky a vedenie martinskej univerzitnej nemocnice sa po odstúpení primárky dohodli aj na zvýšení platov.

13.12.2013 14:56
Univerzitná nemocnica v Martine Foto: ,
Väčšina zamestnancov Univerzitnej nemocnice v Martine dala od pondelka výpovede z pohotovostných služieb.
debata (1)

Podľa právneho zástupcu Vladimíra Kašubu 22 laborantom rádiologickej kliniky navýši nemocnica tarifné platy o dvojciferné percento a k najbližšej výplate dostanú aj jednorazovú odmenu.

„Dohoda medzi vedením nemocnice a laborantmi je rozumným kompromisom. Požiadavky zamestnancov rádiologickej kliniky neboli neodôvodnené ani prehnané. Po odstúpení primárky a rýchlej reakcii vedenia nemocnice sa situácia vyriešila. Dôležité je navýšenie tarifných platov, pretože od nich sa odvíja aj odmeňovanie za pohotovostné služby,“ povedal právny zástupca laborantov Vladimír Kašuba.

Okrem toho, že 22 laborantov požadovalo navýšenie platov, spolu s ďalšími piatimi zamestnancami rádiologickej kliniky žiadali odstúpenie primárky, ktorá podľa nich už osem rokov šikanuje svojich podriadených. V prípade nesplnenia požiadaviek hrozili laboranti výpoveďami či ignorovaním pohotovostných služieb. Primárka sa vzdala funkcie ešte vo štvrtok.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #plat #zdravotníctvo #lekári #Univerzitná nemocnica v Martine