V Leviciach horel panelák, piati sú zranení

Pri požiari v jednom z panelákových bytov na Školskej ulici v Leviciach sa priotrávilo splodinami desať ľudí, traja sú vo vážnom stave. Celý vchod museli pre silný dym evakuovať.

21.12.2013 21:24
debata

Ako informoval hovorca nitrianskych krajských hasičov Viliam Pánsky, požiar v osemposchodovom bytovom dome nahlásili po 18.00 jeho obyvatelia.

„V byte na 1. poschodí v čase požiaru nikto nebol, ale desať ľudí z horných podlaží musela odviesť rýchla zdravotná služba na ošetrenie kvôli otrave splodinami. Tie sa šírili po rozvodoch a celý vchod sme pre silný dym preto museli evakuovať,“ informoval Pánsky. Byt, ktorý zachvátil požiar, je kompletne zničený. Keďže pri požiari roztrhlo stupačku, voda vytopila aj byt nachádzajúci sa na nižšom podlaží. Zadymené sú aj ďalšie byty vo vchode.

Hasiči z bytovky evakuovali desať ľudí, ktorých ošetrili záchranári. Boli medzi nimi dospelí i deti. Hasiči ich vyvádzali von z bytovky, piati sú zranení.

K príčinám požiaru sa Pánsky zatiaľ nevyjadril, ani k výške škôd, keďže majiteľ bytu nebol k dispozícii. Na levickom sídlisku Vinohrady, kde sa panelový dom nachádza, zasahovalo niekoľko hasičských vozidiel z Levíc a z Vrábeľ.

debata chyba
Viac na túto tému: #oheň #Levice #Panelák #evakuácia