Zranení po výbuchu v levickom paneláku sa cítia lepšie

Medzi piatimi ranenými osobami, ktoré sa priotrávili dymom počas sobotňajšieho výbuchu v paneláku v Leviciach, bolo aj 4-ročné a 10-ročné dieťa.

22.12.2013 12:36
debata (4)

Všetci sa však podľa primátora Štefana Mišáka zotavujú a sú mimo ohrozenia života. "Bol som ich pozrieť v levickej nemocnici, už sú v poriadku, aj deti. Zostali na pozorovaní. Len jedna pani je ešte na Jednotke intenzívnej starostlivosti, no už je mimo ohrozenia života,” informoval primátor.

V paneláku na Školskej ulici na sídlisku Vinohrady sa v nedeľu zišli experti z Hasičského a záchranného zboru a z Policajného zboru, ktorí skúmajú príčiny výbuchu. Podľa predbežných zistení tu nevybuchol plyn, nepotvrdili sa ani dohady o tom, žeby tu vybuchla munícia, keďže vlastníkom bytu bol vojak.

K výbuchu došlo v byte na 1. poschodí v sobotu okolo 18. hodiny. Požiar ho celý zničil, byt pod ním zostal celý vytopený a byt nad ním silno zadymený. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Viliama Pánskeho sa však zatiaľ nedá odhadnúť výška škody.

"Bolo by to predčasné. Pracuje na tom expertízna skupina hasičov. Na mieste by mal byť aj statik a zástupca správcu bytovky, ktorí by mali určiť, kedy sa obnoví voda, elektrina či kúrenie. To muselo byť odstavené, pretože pri požiari roztrhlo potrubia na radiátoroch, celý systém vytiekol do bytu,” dodal Pánsky. Na mieste zasahovalo 5 hasičských áut, 4 sanitky, evakuovali 10 ľudí.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Levice #Panelák