Na Liptove stovky ľudí pochodovali proti násiliu

Centrum Liptovského Mikuláša bolo v pondelok podvečer dejiskom spontánneho tichého pochodu proti násiliu viac ako troch stoviek ľudí v súvislosti s nedávnou brutálnou vraždou taxikára Ivana Vojtka, z ktorej sú obvinení traja stredoškoláci.

23.12.2013 19:20
debata (20)

Až nečakane veľká účasť je jasným dôkazom, že verejnosti nie je ľahostajný prehlbujúci sa úpadok morálky, ktorého výsledkom je nielen táto nepochopiteľná tragédia. Práve v tomto vianočnom čase by sme sa mali pristaviť v bežnom zhone a zamyslieť sa nad skutočnými hodnotami, uviedol pre TASR jeden z organizátorov.

Ďalší z účastníkov si so slzami v očiach zaspomínal na obeť násilného činu. Ivana som poznal dlhé roky. Úprimný úsmev mu nikdy neschádzal z tváre. Bol to dobrák, každému vždy rád pomohol a toto si určite nezaslúžil. Musíme byť vnímavejší a včas odhaľovať takéto zvrátené pohnútky v najbližšom okolí, skonštatoval.

Veľmi ťažko sa zmieruje s tragickou udalosťou, pri ktorej vyhasol takým krutým spôsobom život nevinného človeka. Kompetentní by sa mali zamyslieť, či je morálna výchova mladej generácie v poriadku. Základom musí byť účinná prevencia, aby sa takéto strašné udalosti už nikdy neopakovali, dodala staršia pani.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #násilie #Liptovský Mikuláš #taxikár