Snehuliak bez snehu? Aj tak sa dá

Nie je sneh, nie sú snehuliaci. Toto konštatovanie však nemusí vždy platiť. Dokazuje to aj Katarína Ďuranová (36) z Maškovej pri Lučenci.

08.01.2014 16:00
snehuliak Foto: ,
Snehuliak je vytvorený z piatich stoviek plastových pohárov.
debata (1)

S pomocou svoju druha Michala Kojnoka (44) a ich 16-ročného syna Miroslava zhotovila snehuliaka, aký nemá v okolí páru. Je z plastových pohárov a večer dokonca svieti.

Katarína Ďuranová tak snehuliakom spríjemnila prostredie pred ich rodinným domom a potešila aj miestne deti. Náhrade snehuliaka vdýchla rodina život ešte pred Vianocami. „Robili sme ho na etapy niekoľko dní. Vo voľnom čase,“ hovorí pracovníčka v sociálnom ústave, ktorá sa inšpirovala podobným snehuliakom vyrobeným niekde v zahraničí, ktorého objavila na internete.

Na výrobu „snowmena“ použila rodina asi 500 plastových pohárov, ktoré kúpila v obchode. Čiapkou je plastová nádoba potiahnutá látkou, mrkvový nos nahradil výkres obtiahnutý starým červeným tričkom. „A namiesto gombíkov je čierna karbónová fólia,“ dopĺňa spoluautor snehuliaka Michal. Zdôrazňuje, že pôvodne uvažovali aj o nafukovacom snehuliaku, no také stoja viac ako 50 eur, preto si zvolili lacnejšiu náhradu.

Nezvyčajný snehuliak priťahuje pozornosť okoloidúcich, ktorí si ho s obľubou fotia. Nezaujme len cez deň, ale aj v noci. Snehuliak totiž svieti. „Postavený je okolo rúry, ktorú sme dali do zeme. Neskôr sme ju obtočili svetelnou reťazou a snehuliak vyrástol okolo nej. Keď večer reťaz zasvietime, svieti vlastne celý snehuliak,“ vysvetľuje Kojnok. A hoci je už po vianočných sviatkoch, rodina sa ešte snehuliaka demontovať nechystá. Skrášľovať prostredie pred domom im bude do konca januára.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sneh #zima #snehuliak