Primátor Gogola navrhol stolovú hru

Zvyšovať lokálpatriotizmus Banskobystričanov a cezeň podporiť aj cestovný ruch je účelom novej stolovej hry Banská Bystrica – Zábavné putovanie. Autorom námetu je banskobystrický primátor Peter Gogola. Myslí si, že aj takto pomôže tomu, aby mesto mali radi a poznali jeho obyvatelia, pretože potom sa doň budú vracať aj jeho návštevníci.

14.01.2014 10:00
Peter Gogola Foto: ,
Banskobystrický primátor Peter Gogola.
debata

Hra je určená pre dvoch až šiestich hráčov od 10 rokov. Cieľom je prejsť figúrkou po stanovenej trase, podobne ako v hre Človeče, nehnevaj sa, ale zároveň po vstupe na vyznačené políčka získavať hracie karty, na ktorých sú vyobrazené osobnosti alebo pamätihodnosti mesta a otázky s nimi súvisiace. Na základe správnej odpovede môže hráč kartu získať. Vyhráva ten, kto prejde celú trasu a získa najviac kariet.

Hra vyšla v náklade 500 kusov, spolu s mestom ju vydala Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko. Keďže jej vydanie bolo financované zo štátnej dotácie, nemôže sa predávať. Mesto ju bude distribuovať do svojich základných škôl a ponúkať aj ako cenu v rôznych súťažiach. „Budeme tiež hľadať subjekt, ktorý by financoval vydanie ďalších kusov hry, tie by sme potom predávali v mestskom informačnom centre,“ dodal Gogola.

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovný ruch #Peter Gogola