Levoča si na zimný štadión ešte počká

Levoča, ktorá mala mať od roku 2011 moderný zastrešený zimný štadión, sa ho doteraz nedočkala. Vďaka blamáži pre deaflympiádu, ktorá nakoniec nebola, historické mesto doteraz čaká na dôstojnú ľadovú plochu.

14.01.2014 16:00
Levoča, zimný štadión, deaflympiáda Foto: ,
Zo zámeru krytého zimného štadióna v Levoči zostalo kvôli deaflympijskej blamáži v roku 2011 len stavenisko.
debata

Po nedokončenom projekte deaflympijského štadióna zostalo len stavenisko. Podľa primátora Levoče Miroslava Vilkovského je určitou šancou na dokončenie projekt Slovenského zväzu ľadového hokeja.

„Na jar minulého roka oznámil prezident zväzu rozhodnutie, že sa budú na Slovensku rekonštruovať a budovať tréningové ľadové plochy. Zatiaľ však nemáme akceptačný list ani z Úradu vlády, ani z ministerstva školstva. Takže je predčasné hovoriť o tom, čo bude ďalej,“ vysvetlil primátor Levoče. Dodal, že bez akceptačného listu nemôže nikto na ničom začať pracovať.

Levoča sa chce uchádzať o dotáciu zo Slovenského zväzu ľadového hokeja. „Kvitujem, že zväz chce získať financie na rozvoj športu na Slovensku podobne ako futbalový zväz. Lebo tak sa dá podchytiť mládež aj v našom meste, aby mala vytvorené podmienky na športovanie,“ myslí si Vilkovský. Zimný štadión by bol malou multifunkčnou športovou halou, ktorá by mimo sezóny mohla poslúžiť aj iným športom. Oficiálne by však išlo o tréningovú hokejovú halu. Tá nemusí mať medzinárodné oficiálne rozmery či adekvátne hľadisko.

Podľa Vilkovského je zatiaľ veľmi ťažké a predčasné odhadnúť náklady na dostavbu štadióna. „Zdá sa, že by to mohlo byť okolo jedného milióna eur. Každé mesto však príde so svojím projektom, ak budú chcieť niečo navyše, musia si na to nájsť financie. Z časového hľadiska zatiaľ ťažko povedať, kedy by sa mohlo začať stavať a kedy by mohla byť mimo sezóny tréningová hala hotová,“ doplnil primátor. Podľa neho budú presnejšie informácie známe po stretnutí predstaviteľov Slovenského zväzu ľadového hokeja so zástupcami ministerstva školstva, ktoré má šport na starosti.

„Nerád by som zatiaľ filozofoval nad tým, kedy to bude, ale už len myšlienka, že sa črtá pomoc mestám, je dobrou správou,“ uzavrel Vilkovský s tým, že už teraz je isté, že tréningová hala bude po svojom dokončení k dispozícii aj pre širokú verejnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deaflympiáda #športovisko #zimný štadión