Mrazivú noc prežívali Košičania bez kúrenia

Obyvatelia Košíc si počas víkendu užili návrat zimy intenzívnejšie ako v iných častiach Slovenska.

27.01.2014 09:55
debata

Obyvatelia Košíc si počas víkendu užili návrat zimy intenzívnejšie ako v iných častiach Slovenska. V sobotu popoludní ich od kúrenia a teplej vody odstavila veľká porucha. Na veľkých sídliskách, kde žijú desaťtisíce ľudí, tak zostali radiátory studené. V niektorých častiach nemali okrem kúrenia ani teplú vodu.

Situácia bola o to nepríjemnejšia, že v noci klesla teplota na desať stupňov pod nulou a silný vietor pocit chladu ešte zosilňoval. Dôvod poruchy oznámila na svoje internetovej stránke Tepláreň Košice. Podľa oznamu došlo v „sobotu o 15.54 k roz­siahlej netesnosti na 17. etape na horúcovodnom systéme, čo neskôr spôsobilo netesnosti aj na 5. etape a následne vypadol zdroj Teplárne Košice“.

„O tretej boli ukončené všetky práce na odstraňovaní porúch na horúcovodnom systéme,“ informovala hovorkyňa teplárne Jana Bačenková. Porucha sa stala blízko kruhového objazdu na Moldavskej ulici v Košiciach. Prečo však došlo k výpadkom dodávky tepla aj na opačnej strane mesta, hovorkyňa teplárne ani ľudia na dispečingu vysvetliť nevedeli. Bližšie by sa k príčinám výpadku mali vyjadriť dnes. Počas nedele už mali mať postupne obnovené dodávky tepla všetky časti Košíc, ktorých sa výpadok týkal. Išlo o sídliská Terasa, Dargovských hrdinov, KVP, Sever, Ťahanovce, ale aj o časti sídliska Juh a Starého Mesta. Podobná porucha vraj v Košiciach nebola už 25 rokov.

„Zdá sa, že to už nabieha, ale pomaly. Ešteže sme mali elektrický radiátor, tak bolo aspoň v jednej miestnosti teplo. Tá porucha prišla v najnevhodnejšej chvíli, keď sú zatiaľ najväčšie mrazy počas tejto zimy,“ povedal obyvateľ sídliska Terasa Ján Hudák. Aj na sociálnych sieťach sa obyvatelia viacerých košických mestských častí sťažovali na to, že dodávky tepla po oprave poruchy nabiehajú veľmi pomaly, čo je v mrazivom počasí dosť nepríjemné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #kúrenie #mráz