Postrelený prokurátor z Veľkého Krtíša odstúpil z funkcie

Kauza okresného prokurátora z Veľkého Krtíša, ktorého podľa polície do členka postrelil jeho známy, má nečakané pokračovanie. Postrelený prokurátor Gabriel G. šesť dní po incidente odstúpil z funkcie.

29.01.2014 20:08
debata (5)

Potvrdila to hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Dôvodom odstúpenia má byť podľa Predajňovej práve minulotýždňová streľba, pre ktorú si včera generálny prokurátor Jaromír Čižnár predvolal banskobystrického krajského prokurátora Petra Bedloviča. Čižnár sa informoval o priebehu vyšetrovania.

Ústavný právnik Ján Drgonec si nemyslí, že odstúpenie šéfa okresnej prokuratúry z funkcie je bežným javom, ale to podľa neho neznamená, že ten človek nevedel, čo robí. „Predpokladám, že na to mal dôvod,“ zdôraznil Drgonec.

K streľbe došlo pred šiestimi dňami večer v obci Seľany, keď sa prokurátor vracal zo súkromnej akcie konanej vo dedine Vinica, ktorá leží vo vinárskej oblasti. V policajnom aute s ním okrem dvoch ochrankárov bol aj jeho priateľ, veľkokrtíšsky podnikateľ Alojz Z., ktorý mal v aute vytiahnuť pištoľ a prokurátora streliť do nohy. Ten bol potom operovaný a hospitalizovaný vo veľkokrtíšskej nemocnici.

Podľa hovorcu Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici Ivana Vozára bol podnikateľ obvinený z ublíženia na zdraví a vydierania. Hrozí mu štyri až desať rokov odňatia slobody. „Toto sú všetky informácie, ktoré môžeme nateraz poskytnúť. Prípad je stále v štádiu vyšetrovania,“ zdôraznil Vozár. Polícia ani prokuratúra sa nevyjadruje ani k okolnostiam, za akých k streľbe došlo.

Prokurátor z Veľkého Krtíša bol pod policajnou ochranou. Tú dostal po tom, čo mu vlani páchatelia poškodili dve autá. Polícia tvrdí, že streľba a dva vlaňajšie incidenty spolu nesúvisia.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #prokuratúra #Veľký Krtíš