Bratislavské Staré Mesto chystá opravu Michalskej ulice

Frekventovanú Michalskú ulicu v Bratislave opravia. Samospráva Starého Mesta už začala hľadať firmu, ktorá na ulici obnoví dláždenie. Predpokladaná hodnota zákazky je 87 000 eur bez DPH, vyplýva z vestníka verejného obstarávania.

26.02.2014 11:31
Michalská ulica Foto:
Michalská ulica v Bratislave.
debata

Povrch ulice by sa mal opraviť v úseku od premostenia Vodnej priekopy po križovatku, kde sa stretáva Ventúrska a Sedlárska ulica. „Z povrchu bude odstránená dlažba a poškodený podkladový betón bude v nevyhnutnom rozsahu nahradený novým. Následne sa uloží pôvodná dlažba do nového lôžka do pôvodnej nivelity a poškodené kusy dlažby budú nahradené novými,“ opisuje zákazku samospráva.

Hovorkyňa mestskej časti Alexandra Obuchová vraví, že generálnej opravy ulice sa už dlhodobo dožadujú obyvatelia i návštevníci. Minulý rok pred letnou sezónou samospráva už čiastočne opravovala rozpadajúcu sa dlažbu na spojnici ulíc Michalská, Ventúrska a Sedlárska. To bol podľa nej najkritickejší úsek. Veľkú opravu avizovala po letnej sezóne.

„Geologický prieskum ale ukázal poškodenia podložia vo väčšom rozsahu, ako mestská časť predpokladala. Bolo preto nutné zmeniť súťažné podmienky verejného obstarávania, čo logicky spôsobilo aj posun realizácie,“ uviedla pre TASR Obuchová. S obnovou sa teraz podľa jej slov začne hneď, ako bude ukončené verejného obstarávanie a podpísaná zmluva. Uchádzači môžu samospráve predkladať svoje ponuky do 14. marca.

Rekonštrukcia ulice sa nezaobíde bez obmedzení. „Celá oprava je ale rozfázovaná tak, aby bol vždy zabezpečený plynulý prechod,“ podotýka hovorkyňa. Časovo i technologicky však pôjde podľa jej slov o mimoriadne náročnú rekonštrukciu. „Mestská časť bude dôsledne informovať o obmedzeniach prevádzkovateľov na Michalskej ulici a bude vyžadovať ich dodržiavanie, inak by generálna oprava nebola možná,“ zdôraznila Obuchová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Staré mesto #Michalská ulica #dláždenie