Polícia pátra, kto rozsypal prášok po michalovskej poliklinike

Podozrivý biely prášok na chodbe polikliniky na Námestí osloboditeľov v Michalovciach si dnes ráno okolo 07.00 h vyžiadal zásah hasičov. Príslušníci hasičského zboru v ochranných oblekoch vložili látku do špeciálnej nádoby, následne bola prepravená na laboratórne skúmanie.

27.02.2014 16:45
debata (1)

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Košiciach Jana Mésarová, podozrivý prášok bol rozsypaný na viacerých miestach zdravotníckeho zariadenia. Pre možné nebezpečenstvo museli ľudia budovu polikliniky v sprievode hasičov a polície ráno opustiť.

Zaistenú bielu látku špecialisti Hasičského a záchranného zboru previezli najprv na Regionálny úrad verejného zdravotníctva. „Vykonanou analýzou sa zistilo, že nejde o antrax. O akú konkrétnu látku ide, bude známe až po jej preskúmaní Kriminalistickým a expertíznym ústavom PZ v Košiciach,“ vysvetlila Mésarová.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach začal v súvislosti s týmto prípadom trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #Michalovce #biely prášok #polícia #páchateľ