Z cisterny unikal etylacetát, cestu pri Ďurďoši na čas uzavreli

Pre odstraňovanie následkov dopravnej nehody bola v stredu (19.3.) večer uzavretá na niekoľko hodín cesta 2/556 pri obci Ďurďoš v okrese Vranov nad Topľou. V spomínanom úseku sa po prechode zákrutou prevrátil do priekopy ukrajinský kamión, z ktorého začala následne unikať nebezpečná látka - etylacetát.

20.03.2014 08:35
debata

Róbert Durkáč z operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove TASR informoval, že k dopravnej nehode ukrajinského kamióna došlo v stredu ešte krátko pred 15.00 h. Zásah, na ktorom sa následne podieľali takmer 20 hasiči z Vranova nad Topľou, Prešova, Giraltoviec a Hanušoviec nad Topľou, ukončili až vo štvrtok približne o 00.30 h.

Príslušníci HaZZ v špeciálnych oblekoch najprv zabezpečili 21-tisíc litrovú nádrž cisterny proti vytekaniu horľavej látky, následne na to sa ju podarilo pomocou žeriava humenskej Záchrannej brigády postaviť spolu s vyvráteným ťahačom opätovne na kolesá. „Počas zásahu bolo nutné zabezpečiť odvodňovací kanál pri ceste sorbčnými hadmi a perlitom pre prípadný únik nebezpečnej látky. Nesmela sa dostať do kanalizácie,“ doplnil Durkáč.

Dopravná kolízia pri Ďurďoši si vyžiadala iba ľahšie zranenia vodiča ukrajinského kamióna. Zdravotní záchranári ho z miesta nehody odviezli na pozorovanie do Vranovskej nemocnice.

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #kamión #Vranov nad Topľou #Ďurďoš #nebezpečná látka