Rudolf Bauer ohlásil kandidatúru na primátora Košíc

S podporou širokej koalície pravicových strán sa chce Rudolf Bauer (Konzervatívni demokrati Slovenska - KDS) uchádzať v jesenných komunálnych voľbách o post primátora mesta Košice. Ako pred novinármi povedal, do súťaže chce ísť ako občiansky kandidát s podporou SDKÚ, KDH, SaS, NOVA, Demokratickej strany, OKS.

20.03.2014 16:43
kandidát, primátor, Rudolf Bauer, Košice Foto: ,
Rudolf Bauer počas tlačovej konferencie, na ktorej oficiálne oznámil svoju kandidatúru na post primátora mesta Koššice.
debata (6)

„KDS je mŕtva strana, moje členstvo v nej je formálne, preto chcem vyzbierať potrebné množstvo podpisov občanov mesta pod moju kandidatúru,“ Povedal Bauer novinárom po slávnostnom podpise koaličnej dohody.

Dohodli sme sa na spoločnom postupe aj pre voľby primátora, aj pre voľby poslancov mestského zastupiteľstva, dodal Bauer s tým, že mesto chce riadiť na princípe zodpovednosti, otvorenosti, participácie a efektívnosti.

Bauer občanom ponúka verejnú službu založenú na skúsenostiach a poctivosti. Sľubuje silnejší sociálny prístup, lepšiu starostlivosť o prostredie, vyššiu kvalitu poskytovaných služieb. „Ponúkam aj zmenu politického štýlu, žiadny stranícky klientelizmus tak, ako prezentuje strana Smer,“ vyhlásil a zdôraznil, že ponúka primátora na plný úväzok. „Pozícia primátora sa nedá dobre vykonávať spolu s inou ústavnou funkciou poslanca NR SR. Richard Raši je de facto polovičným primátorom, čo je z jeho strany neúcta k ľuďom,“ dodal Bauer.

Jeho program má byť založený na koncepte smartcity – múdre mesto. „Pre nás to znamená všestranný dynamický rozvoj, efektívne využívanie zdrojov, odborné riešenia a využívanie skúseností,“ objasnil kandidát na košického primátora. Podrobný program chce predstaviť asi za dva mesiace. Na funkciu starostu mestskej časti Košice Západ, ktorú momentálne zastáva, kandidovať nebude.

Súčasný košický primátor Richard Raši zatiaľ svoju opätovnú kandidatúru neohlásil. „Ale už dnes môžem povedať, že ak sa znova rozhodnem kandidovať na primátora mesta Košice, tak sa budem na rozdiel od pána Bauera usilovať byť kandidátom všetkých Košičanov. Teda nielen členov a sympatizantov rozpadnutej Ľudovej platformy v Košiciach,“ uviedol Raši pre TASR a zdôraznil, že jeho cieľom je Košičanov spájať a inšpirovať, nie rozdeľovať a zneisťovať.

„Rudolf Bauer je v parlamentnej, regionálnej i komunálnej politike viac ako dvadsať rokov. Mal mnoho príležitostí urobiť niečo konkrétne a pozitívne pre Košičanov zo všetkých týchto úrovní verejného života. Pre mňa je ale pán Bauer akousi košickou zmenšeninou neúspešného kandidáta Ľudovej platformy na prezidenta Slovenskej republiky Pavla Hrušovského, ktorému dali voliči pred niekoľkými dňami jasne najavo, že dostal od nich už dosť šancí. Nepresvedčil a preto neuspel,“ uzavrel Raši.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #primátor #Košice #richard raši #komunálne voľby #Rudolf Bauer