Časť Šafárikovho námestia v Bratislave uzavrú od 30. marca

Pre rekonštrukciu Starého mosta a výstavbu nosného systému mestskej hromadnej dopravy uzavrú od 30. marca podstatnú časť Šafárikovho námestia.

25.03.2014 14:06
Šafárikovo námestie Foto: ,
Šafárikovo námestie v Bratislave.
debata

Zmeny v organizácií dopravy vyznačia dočasným dopravným značením vrátane vyznačenia obchádzkových trás. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová s tým, že na Šafárikovom námestí uzavrú cestu od Bezručovej ulice po budovu Univerzity Komenského. Prejazd cez Šafárikovo námestie bude možný cez dva zostávajúce voľné jazdné pruhy, ktoré upravia pre obojstrannú premávku.

Opatreniami sa zníži aj súčasný počet jazdných pruhov na Dostojevského rade a Vajanského nábreží. Vodiči nebudú môcť z Pribinovej ulice odbočiť vľavo od ministerstva vnútra smerom k Šafárikovmu námestiu a tiež nebude možná jazda priamo na Bezručovu ulicu. V tomto prípade odporúča Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave použiť alternatívnu trasu vedenú v smere od Pribinovej cez Olejkársku na Landererovú a späť na Dostojevského rad. Pravé odbočenie z Pribinovej ulice na Dostojevského rade zachovajú. Pre stavbu budú neprejazdné Dobrovičová a Tobrucká ulica v mieste ich vyústenia na Štúrovu ulicu. Dopravné obmedzenia v tejto časti Starého Mesta potrvajú niekoľko mesiacov.

debata chyba
Viac na túto tému: #rekonštrukcia #Starý most #Šafárikovo námestie