Z petržalského valu zeminy budú robiť ostrovy na Dunaji

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik počas stredajšieho kontrolného dňa na Starom moste povedal, že časť zeminy z valu na Námestí hraničiarov v bratislavskej Petržalke už odviezli na Tyršovo nábrežie.

21.05.2014 14:21
demontáž, Starý most Foto: ,
Demontáž Starého mosta v Bratislave, stav z 19. 5. 2014.
debata (3)

Použijú ju na vybudovanie ostrovov v Dunaji. Skládka na Námestí hraničiarov obsahuje približne 23-tisíc kubických metrov zeminy, z toho približne 15-tisíc má byť použitých na budovanie ostrovov. Podľa starostu Petržalky Vladimíra Bajana hľadajú priestor pre 7 000 kubických metrov, pričom nevylučujú možnosť, že zvyšok zeminy skonči na skládke.

Zhotoviteľ stavby nosného dopravného systému medzičasom predložil harmonogram nakladania so zeminou, podľa ktorého jednu štvrtinu zeminy odstránia v mesiacoch jún až august. Väčšiu časť odstránia v septembri a októbri. Informovala o tom petržalská hovorkyňa Michaela Platznerová, podľa ktorej petržalský stavebný úrad na základe tejto informácie pripravuje výzvu hlavnému mestu a spoločnosti Metro Bratislava, v ktorej ich žiada o dodržiavanie podmienok pre uskutočňovanie stavby.

Z mostnej konštrukcie ostali iba dve

Práce na prestavbe Starého mosta zatiaľ pokračujú podľa harmonogramu, informoval dnes generálny riaditeľ spoločnosti Eurovia-SK Róbert Šinály. Stará konštrukcia mosta už zmizla. Ostali len dve posledné mostné polia na petržalskej strane, ktoré už rozoberajú a zároveň začínajú budovať aj montážnu plošinu, z ktorej budú potom novú konštrukciu Starého mosta nasúvať.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Petržalka #Starý most #Milan Ftáčnik