Tisovčania môžu opäť svietiť

Dvanásť dní po veternej kalamite, ktorá poškodila elektrické vedenie v časti Tisovca, môže vyše tristo obyvateľov mesta doma opäť svietiť bez pomoci elektrocentrál.

28.05.2014 16:55
agregát, Tisovec Foto: ,
Elektriku v stanovenom čase mali v uplynulých dňoch v niektorých lokaltách Tisovca len vďaka agregátom.
debata (1)

Pracovníci Stredoslovenskej energetiky v utorok dokončili opravu poškodenej elektrotrasy a ľuďom mohli obnoviť poskytovanie dodávok elektriny.

Ako však informoval primátor Tisovca Peter Mináč, napriek minulotýždňovému prísľubu elektrikárov, že dodávky elektriny obnovia v utorok 27. mája, takmer sa tak nestalo. „Plány nám skomplikovalo počasie. V Tisovci od rána lialo a tak v teréne nemohli elektrikári pracovať. Predpoludním však pršať prestalo a elektromontéri sa mohli pustiť do práce,“ konštatoval Mináč.

Časti mesta v lokalitách Lavča a Rimava boli bez elektriny od 15. mája, keď silný vietor a dážď spôsobili kalamitu v okolitých lesoch a okrem stromov pováľali aj stĺpy elektrického vedenia. Vyše tristo ľudí bolo prvé dni po veternej smršti úplne bez elektriny, tú im od minulého týždňa dodávali v obmedzenom čase s pomocou elektrocentrál. Elektrinu mohli využívať len v čase od obeda do desiatej večer. (Čítajte v správe Časť Tisovca pre víchricu svieti sviečkami.)

Hovorkyňa Stredoslovenskej energetiky Jana Bolibruchová vysvetlila, že poruchy nebolo možné skôr odstrániť pre ich rozsah a veľkosť a nedostupnosť terénu, v ktorom bolo elektrické vedenie porušené. Okrem Tisovca boli po veternej smršti bez dodávok elektriny aj obyvatelia iných obcí a miest v regiónoch Banská Bystrica, Brezno, Rimavská Sobota či Revúca. Bolibruchová dodala, že poslednou lokalitou, ktorá zostávala bez dodávok prúdu, bol práve Tisovec.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tisovec #víchrica #kalamita #elektrické vedenie