Objednajte si Majeského či Jurčovú, pomôžete chorým deťom

Päťdesiatka slovenských umelcov sa na jeden deň zmení na cyklokuriérov. Marek Majeský, Danica Jurčová, Ján Jackuliak alebo Lucia Hablovičová vyrazia 11. júna do bratislavských ulíc a ich cieľom bude „zarobiť“ od jednotlivcov a firiem cieľovú sumu 6-tisíc eur. Tieto peniaze poputujú na kúpu zdravotníckych pomôcok pre Yasminku, Ninu, Alexa a ďalšie choré deti.

04.06.2014 17:00
slovák, jurčová, Foto: ,
Nikita Slovák - ambasádor projektu MISIA 03 - a herečka Danica Jurčová, ktorá bude aj tento rok pre dobrú vec šliapať do pedálov. Vpravo je výtvarník Peter Stankovič, ktorý vytvoril vizuál certifikátu.
debata

Vďaka iniciatíve s názvom MISIA 03 môžu dobrodinci zavolať na dispečing a objednať si kuriéra, ktorý bicyklom príde na uvedenú adresu a odovzdá im certifikát. Ceny certifikátov sú 10 eur pri neadresnej objednávke a 50 eur pri objednaní konkrétnej osobnosti.

„So známym kuriérom sa môžete následne odfotiť, prípadne si vypýtať autogram. No hlavné je spomenúť výnimočnú akciu všetkým okolo vás,“ upresňuje Nikita Slovák, ambasádor MISIE, ktorý sa aktívne zúčastňuje projektu od jeho vzniku v Česku a neskôr aj na Slovensku.

„Už len pocit vidieť 50 jazdcov ochotných pomáhať, dobrovoľníkov dispečingu, ale aj ľudí, ktorí si od nás kupujú certifikáty, všetka tá energia smerujúca k jednému dňu a hlavne môcť vidieť príjemcov misie, väčšinou choré deti, ktorým aspoň trochu pomôžeme v ich neľahkom osude, je veľká a krásna odmena za námahu,“ hovorí Nikita Slovák. „Je to deň plný podpory a nefalšovaného kamarátstva. My máme šťastie, že sme zdraví, že – až na výnimky – máme talent. Preto chceme pomáhať,“ dodáva s úsmevom.

Takto bude vyzerať certifikát MISIE 03. Foto: Pravda.sk, Gabriela Miškovičová
majeský, certifikát Takto bude vyzerať certifikát MISIE 03.

Medzi známymi kuriérmi v predchádzajúcich ročníkoch rezonovali aj také mená ako Laco Lučenič, David Koller aj Petr Forman.

Ani tento rok nebude o slávne mená núdza. Do pedálov budú šliapať napríklad herci Bibiana Ondrejková, Pavol Plevčík, Marián Labuda ml., Róbert Jakab, Filip Tůma, Karin Haydu, členovia skupiny Hex, Lasky z Pary, modeli Martin Šmahel či Ivica Sláviková, speváčka Andrea Zimányová, raper Suvereno, poetka Miroslava Ábelová i moderátor Sajfa. Špeciálnym kuriérom bude primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, ktorý však bude jazdiť na elektromobile.

„Nie je to po prvýkrát, čo sa zapájam do projektu MISIA, tak som ani teraz neváhal. Myslím, že je to správna vec, a preto rád na tento účel obetujem svoj voľný čas,“ vysvetľuje Marek Majeský. Danica Jurčová bude bicyklovať už niekoľkýkrát: „Nápad MISIE ma od začiatku zaujal a zároveň potešil aj fakt, že niečo také vzniká. Ľudia by si mali uvedomiť, že aj malá pomoc a každý príspevok je tá pomyselná kvapka v mori, ktorá tvorí obrovský celok“.

Za všetko hovoria príbehy detí, ktorým pomohli minulé ročníky MISIE. Jedným z príjemcov pomoci bol malý chlapec s chorobou motýlích krídel – potreboval špeciálne náplasti za 6-tisíc eur, no jeho rodičia si ich nemohli dovoliť. Výťažok z akcie pomohol tiež hradiť pobyt v zariadení s dlhodobou starostlivosťou deťom s detskou mozgovou obrnou a zabezpečiť im zdravotné pomôcky.

Telefónne čísla, na ktorých sa dajú objednať... Foto: Pravda.sk, Gabriela Miškovičová
andrassy, jurčová, slovák Telefónne čísla, na ktorých sa dajú objednať kuriéri, fungujú už teraz.

Kuriéri vyrazia do ulíc v stredu 11. júna o 10.00 h ráno z Magio Pláže na bratislavskom Tyršovom nábreží. Tam bude vo večerných hodinách aj zverejnená vyzbieraná suma a peniaze slávnostne odovzdajú príjemcom, hendikepovaným deťom. Tie sú starostlivo vybrané a adresnosť pomoci je preverená. Kuriéri sa dajú objednať už teraz na číslach: 0901 771 100, 0901 771 122, 0901 771 133. Ak­tuálne informácie sú zverejňované aj na Facebooku, na stránke Misia – osobnosti kuriérmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bicykel #charita #celebrity #Kuriér #Misia 03