Na cestovný ruch dostane Región Vysoké Tatry najviac

Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry získa v tomto roku najvyššiu dotáciu z ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja spomedzi všetkých 34 oblastných a krajských organizácií na Slovensku. Región Vysoké Tatry bol úspešný so svojím projektom, vďaka ktorému získa 767-tisíc eur.

05.06.2014 11:10
debata

„Veľmi nás teší, že dotácia pre tento rok bola schválená v plnej výške. Myslím si, že je to aj odpoveď na to, že aktivity, ktoré realizujeme a ktoré sme doteraz realizovali, naozaj pomáhajú cestovnému ruchu,“ uviedla výkonná riaditeľka oblastnej organizácie Lenka Maťašovská.

V najbližších dňoch by sa mala zmluva podpísať. Peniaze by podľa Maťašovskej mohli prísť začiatkom júla. Vlani dostala oblastná organizácia príspevok v polovici júla.

Projekt, ktorý podávala oblastná organizácia tento rok, bol podľa Maťašovskej oveľa podrobnejší a konkrétnejší ako vlani. Aj preto ju teší, že ministerstvo rozhodlo o poskytnutí dotácie v plnej výške. Svedčí to podľa nej aj o tom, že aktivity, ktoré organizácia robí, prispievajú k nárastu návštevnosti Vysokých Tatier, čo ocenilo aj ministerstvo poskytnutím dotácie v plnej výške.

Peniaze pôjdu najmä na propagáciu

Peniaze použije oblastná organizácia na marketingové kampane zamerané predovšetkým na slovenský, český, poľský a ukrajinský trh a na Pobaltie, tlač propagačných materiálov, organizovanie podujatí, aktualizáciu webstránky, mobilné aplikácie, vydanie cyklosprievodcu, obnovenie značenia cyklotrás, úpravu bežeckých tratí, podporu dopravy či na zlepšenie infraštruktúry.

Značnú časť aktivít naplánovaných na rok 2014 oblastná organizácia už uskutočnila. „Je za nami takmer pol roka. O pár dní otvárame letnú turistickú sezónu. My si nemôžeme dovoliť čakať na poskytnutie dotácie,“ uviedla Maťašovská. Všetky doterajšie aktivity oblastnej organizácie financovali jej členovia, ktorými sú mesto Vysoké Tatry a Poprad, obec Štrba, spoločnosti Tatry mountain resorts a Aquapark Poprad a Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry.

debata chyba
Viac na túto tému: #dotácie #cestovný ruch #Vysoké Tatry #ministerstvo dopravy #turizmus