V Budmericiach uhasili požiar na skládke chemického odpadu

Požiar skládky chemického a zdravotníckeho odpadu pri obci Budmerice v okrese Pezinok hasiči uhasili. Ako informovala Bernadeta Múdra z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), na mieste požiaru bolo aj kontrolné chemické laboratórium z Nitry, zvýšené hodnoty v ovzduší nenamerali. Pri požiari sa nikto nezranil.

12.06.2014 21:38 , aktualizované: 13.06.2014 07:00
požiar, Budmerice Foto: ,
Dym stúpa zo skládky v Budmericiach.
debata

Na skládke odpadu pri Budmericiach v lokalite Biely vŕšok začalo horieť vo štvrtok približne o 20:00. Na mieste zasahovali profesionálne hasičské jednotky z Pezinka, Senca a Bratislavy. Pri hasení požiaru pomáhali aj dobrovoľníci z Modry, Budmeríc, Častej či Doľan a hasiči zo Závodného hasičského útvaru Istrochem. Hasiči požiar pred jedenástou hodinou v noci lokalizovali a pokračovali v likvidácii lokálnych ohnísk. V noci sa im podarilo požiar uhasiť a približne 15 minút pred druhou hodinou hasiči z miesta odišli. Pri požiari zasahovalo 16 hasičov so siedmimi autami.

Ohrozené boli okrem Budmeríc aj ďalšie obce – Vištuk, Šenkvice, Modra, Dubová, Báhoň, Igram, Kaplna, Čataj, Cífer.

„Pracovníci civilnej ochrany urobili merania ovzdušia v okolitých obciach, no žiadne nebezpečné látky nezistili,“ povedal pre Pravdu minister vnútra Robert Kaliňák. Ako uviedol krajský riaditeľ bratislavských hasičov Martin Blaha, po 22. hodine dostali oheň pod kontrolu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #skládka #požiar Budmerice