Na Záhorí začnú s postrekmi komárov

Na Záhorí začnú v stredu skoro ráno postrekovať komáre. Starostovia obcí už totiž hlásia kalamitný výskyt komárov, Bratislavský samosprávny kraj preto nariadil pozemné postreky.

17.06.2014 15:16
malária, komár, anopheles, moskyt Foto:
Ilustračné foto.
debata

Na boj s otravnými komármi má kraj v rozpočte vyčlenených približne 190-tisíc eur, informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Iveta Tyšlerová.

S postrekmi v stredu v skorých ranných hodinách začnú v Plaveckom Štvrtku, Jakubove i Lábe. Vo štvrtok budú komáre postrekovať v Gajaroch, vo Veľkých Levároch a v Stupave. S postrekmi budú pokračovať aj vo Vysokej pri Morave, Zohore, Kostolišti, Malých Levároch, Suchohrade, Záhorskej Vsi, Chorvátskom Grobe a Závode. Podľa predsedu Bratislavského kraja Pavla Freša pri postrekoch komárov komunikujú aj s Okresným úradom životného prostredia v Malackách.

Komáre budú v obciach na Záhorí postrekovať látkou Kontakt. Podľa Tyšlerovej je postrekovacia látka v súlade s platnými technickými normami a právnymi predpismi. „Aplikovaný roztok je v nízkej koncentrácii a rýchlo sa rozkladá na neškodné látky. Neohrozuje preto zvieratá a je šetrný aj k ostatnému hmyzu,“ priblížila Tyšlerová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Záhorie #komáre