Nový štadión v Košiciach má pritiahnuť ľudí k futbalu

Nový futbalový štadión a ihriská postaví v Košiciach akciovka, ktorej spolumajiteľom je mesto. Spoločnosť Košická futbalová aréna (KFA) bude mať základné imanie 500 000 eur.

19.06.2014 09:23
debata

Jej schválenie odobrili mestskí poslanci. Samospráva bude v KFA vlastniť zatiaľ 85 percent a druhým akcionárom bude jestvujúci Mestský futbalový klub s podielom 15 percent. Ako uviedol primátor Richard Raši, hlavným cieľom akciovej spoločnosti bude zabezpečiť výstavbu nového mestského futbalového štadióna a tréningových ihrísk vrátane infraštruktúry a ich prevádzkovanie. Vytvoriť by tiež mala vhodné podmienky na rozvoj mládežníckeho futbalu a zvýšenie záujmu verejnosti o futbal a futbalové dianie v meste.

„Teraz sme vytvorili predpoklady na realizáciu krokov nutných na vypísanie súťaže na projekty novej košickej futbalovej arény. O tom, či, kedy a aký štadión sa bude stavať, rozhodne nové mestské zastupiteľstvo,“ dodal Raši.

Pozemky, na ktorých by sa mohol stavať štadión, sú vo vlastníctve mesta a nachádzajú sa v areáli pri Blšáku na rozlohe takmer šesť hektárov. Vláda na výstavbu poskytla dotáciu štyri milióny eur. Mesto zvažuje, že požiada vládu o ďalšiu nevratnú dotáciu. Uvažuje použiť na stavbu aj osem miliónov eur z bezúročnej pôžičky 20 miliónov eur. Podľa odborníkov by náklady na výstavbu Košickej futbalovej arény mohli dosiahnuť okolo 15 miliónov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #futbalový štadión