Pri kúpalisku Vincov Les zhorelo 52 áut

Nedeľná pohoda na termálnom kúpalisku Vincov Les pri Sládkovičove v okrese Galanta sa popoludní pre návštevníkov zmenila na drámu. Na priľahlej ploche slúžiacej na parkovanie sa krátko pred 14 h náhle vznietilo asi 52 osobných automobilov. Privolaní hasiči so živlom bojovali niekoľko hodín.

20.07.2014 17:07 , aktualizované: 19:20
debata (116)

„Iskra zrejme preskočila z blízkeho strniska. Najprv začalo horieť jedno auto, od neho sa reťazovito chytili ďalšie,“ priblížil Pravde priebeh požiaru pracovník kúpaliska. Bližšie o jeho príčinách už špekulovať nechcel. „Neviem, mohol to byť obyčajný nezahasený ohorok. Alebo technická porucha. No zistiť to bude vecou iných,“ zauvažoval. Podľa neho bezprostredné nebezpečenstvo kúpajúcim sa nehrozilo. „Majitelia áut sú však veľmi nešťastní. Najmä tí, ktorí sa sem priviezli na novších vozidlách,“ dodal.

Priestranstvo pred kúpaliskom poskytovalo v popoludňajších hodinách obraz skazy. Keď návštevníci uvideli spred vchodu na kúpalisko stúpať k oblohe čierny dym, väčšinou v plavkách povybiehali von. Tomu, ako oheň ich autá menil na bezcenné vraky, sa však mohli len bezmocne prizerať. Rozsah škôd neskôr zisťovali na vypálenom a stále ešte dymiacom zhorenisku. „Aj vy tu máte auto?“ či „Čo sa to stalo?“ boli asi najčastejšie otázky.

Zhorenisko po požiari na kúpalisku Vincov Les... Foto: SITA, PHaZZ
kúpalisko, Vincov Les, požiar, hasiči Zhorenisko po požiari na kúpalisku Vincov Les pri Sládkovičove v okrese Galanta.

„Tešili sme sa celý týždeň, že sem cez víkend z Bratislavy prídeme aj s deťmi. A teraz nielenže nemáme na čom odísť domov, ale ani o dva týždne na dovolenku,“ povedal Pravde jeden z poškodených. Našťastie, požiar si podľa doterajších zistení nevyžiadal ľudské životy, ba neevidujú sa ani nijakí zranení. „Pri udalosti zasahovalo 16 hasičov z Galanty, zo Serede, Šale a Senca,“ informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Na miesto sa už podľa nej dostavila aj skupina z Požiarnotechnic­kého a expertízneho ústavu ministerstva vnútra, aby začala vyšetrovať, čo viedlo k tejto mimoriadnej udalosti.

Agentúrnu správu nahradil autorský článok

© Autorské práva vyhradené

116 debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #požiar #kúpalisko