Sládkovičovo odmieta zodpovednosť za požiar pri Vincovom lese

Mesto Sládkovičovo ako vlastník kúpaliska Vincov les odmieta akúkoľvek zodpovednosť za nedeľňajší požiar desiatok vozidiel. Vodiči týchto áut parkovali podľa Márie Gubíniovej z Mestského úradu v Sládkovičove na vlastné riziko v poli. Kúpalisko má v areáli približne 700 parkovacích miest, pred ním je k dispozícii ďalších asi tristo.

21.07.2014 13:50 , aktualizované: 15:01
Vincov les, kúpalisko, požiar, autá, Foto: ,
Zhorenisko po požiari na kúpalisku Vincov Les pri Sládkovičove v okrese Galanta.
debata (21)

"Na tej strane, kde požiarom zasiahnuté vozidlá stáli, je po celej dĺžke zákaz státia,“ zdôraznila Gubíniová. Radnicu aj prevádzkovateľa kúpaliska podľa nej situácia veľmi mrzí. Zatiaľ sa nikto na mestskom úrade nedomáhal odškodnenia. Kúpalisko prevádzkuje spoločnosť Termálne kúpalisko Vincov les, jej jediným spoločníkom je mesto Sládkovičovo.

Požiar pri kúpalisku preverujú ako všeobecné ohrozenie

Požiar, ktorý vypukol v nedeľu krátko pred 14:00 úplne zničil 40 áut a ďalších 16 poškodil. Podľa prvotných odhadov sa škody vyšplhali na 400-tisíc eur. Privolaní experti v nedeľu predbežne vylúčili úmyselné podpálenie.

Na mieste zasahoval aj policajný psovod so psom, ktorý nepotvrdil prítomnosť externých horľavín. Polícia udalosť vyšetruje ako všeobecné ohrozenie, policajti pokračujú v preverovaní informácií a dokumentovaní škôd.

Výsluchy osôb, ktorým požiar zničil autá, sú naplánované v najbližších dňoch. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, policajti musia zistiť majiteľov všetkých poškodených vozidiel, ktorí boli nielen z okresu Galanta, Bratislavy a okolia, ale aj z iných častí Slovenska.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #požiar #kúpaliská