Petržalka opravila cesty a chodníky za 150-tisíc eur

Bratislavská Petržalka opravila tento rok do konca júla komunikácie a výtlky na cestách tretej a štvrtej triedy v jej správe, chodníky a parkoviská za približne 150-tisíc eur. Opravy robili na ploche takmer 2-tisíc štvorcových metrov, informovala petržalská hovorkyňa Michaela Platznerová.

08.08.2014 13:40
debata (2)

V máji opravovali v Petržalke napríklad chodníky na Holíčskej, Beňadickej, Medveďovej a Nobelovom námestí, ale aj poškodenie parkoviska na Gercenovej a dieru pred garážami na Znievskej. V júni opravovali výtlky na Zadunajskej, Tupolevovej, Ševčenkovej a Budatínskej, chodník na Strečnianskej, opravovali tiež parkoviská na Holíčskej a Lenárdovej, prepadnuté komunikácie na Furdekovej a Znievskej a poškodenú komunikáciu na Hálovej.

Počas júla opravovali komunikácie na Tupolevovej, Haanovej, Bzovickej, poškodený obrubník na Kapicovej, spevnenú plochu pred školou na Pankúchovej, poškodený oporný múr na Rovniankovej a zrekonštruovali tiež parkovisko na Beňadickej. V opravách budú pokračovať aj počas augusta. Naplánované sú opravy chodníkov na Mlynarovičovej, Budatínskej, Osuského a Mamateyovej, kde chcú tiež opraviť schodisko. Na Lachovej plánujú opraviť komunikáciu a riešiť odvodnenie chodníka pred vstupom do materskej školy.

Mnohé opravy zaradila petržalská samospráva podľa svojej hovorkyne do harmonogramu na základe žiadostí a podnetov od obyvateľov. Podnety posielali ľudia poštou, mailom, na problémy poukázali aj cez portál Odkaz pre starostu. V Petržalke počas leta súčasne opravujú aj budovy základných a materských škôl a revitalizujú športoviská pre staršiu mládež na Gessayovej, Hrobákovej, Medveďovej, Budatínskej a Vyšehradskej. Zároveň opravujú terasy, schodiská a dokončujú výmenu okien na Dome kultúry Zrkadlový háj.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petržalka #výtlky #opravy ciest