Stropkovčania podali podnet na generálnu prokuratúru ohľadne dlhu mesta

Štyria občania mesta Stropkov podali 8. augusta na Generálnej prokuratúre SR podnet na prešetrenie krokov súvisiacich s uznaním dlhu mesta Stropkov vo výške 272-tisíc eur v prospech prešovskej spoločnosti PKB Invest.

11.08.2014 14:30
debata

Jeden z aktivistov Kamil Bodnár v pondelok povedal, že 22. augusta na Okresnom súde vo Svidníku bude ďalšie pojednávanie v tejto veci, kde sa môže rozhodnúť „o ďalšom osude mesta Stropkov a jeho finančnom hospodárení v nasledujúcom období”.

Bodnár ďalej uviedol, že podnet na Generálnu prokuratúru SR podali preto, aby sa ešte pred verdiktom okresného súdu poriadne preveril celý prípad, či nejde o závažný trestný čin. Podpísaní občania Stropkova kladú otázky, či „mohlo dôjsť k spáchaniu trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa, porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, či nejde o subvenčný podvod."

V podaní sa uvádza, že stavebná firma PKB Invest si uplatňuje pohľadávku voči mestu Stropkov za údajné nepredvídané práce, ktoré vykonala v hnedom priemyselnom parku v roku 2011, čo sa uvádza v Dodatku č. 3 k zmluve. Poslanci mestského zastupiteľstva o tom neboli informovaní. O kauze informovali regionálne noviny v júli tohto roku. Problémom má byť návrh na dohodu o urovnaní pohľadávky, ktorá vyplýva zo sporného dodatku a ten nebol údajne zverejnený ani na internetovej stránke mesta. Podľa aktivistov primátor Stropkova Peter Obrimčák na prvom pojednávaní na súde túto pohľadávku potvrdil. Bodnár poprel, že by ich podnet mal politické pozadie, ktoré by súviselo s komunálnymi voľbami.

Agentúra SITA požiadala o vyjadrenie k podnetu na GP primátora Stropkova Petra Obrimčáka. Podľa Anny Varháčovej zo sekretariátu mestského úradu dnes bol primátor Obrimčák služobne mimo úradu. V utorok by sa mal mailovou poštou zaoberať. Prisľúbila jeho reakciu.

debata chyba
Viac na túto tému: #dlh #Generálna prokuratúra #priemyselný park #Stropkov