V nedeľu zatvoria pre natáčanie filmu Most SNP z Petržalky

V nedeľu 17. augusta od 6:00 do 15:00 uzatvoria bratislavský Most SNP v smere z Petržalky do centra. Vodiči nebudú môcť použiť ani výjazd na most z Einsteinovej ulice. Dôvodom obmedzenia je nakrúcanie filmu na motívy knihy Červený kapitán od slovenského autora Dominika Dána. Informovala o tom hovorkyňa bratislavského magistrátu Daniela Rodinová.

16.08.2014 15:00
debata (1)

Uzávierka sa netýka mestskej hromadnej dopravy. Premávku vozidiel hromadnej dopravy budú v prípade potreby koordinovať s nakrúcaním a je potrebné počítať s jej meškaním.

Filmári budú v nedeľu nakrúcať aj na Uršulínskej ulici a na Primaciálnom námestí. Bratislavský magistrát im povolil postavenie plošiny a pristavenie dobových automobilov či technických vozidiel.

Rovnaké povolenie platí aj na Odborárskom námestí, kde v pondelok 18. augusta postavia agregát a osvetľovaciu techniku. Filmovanie bude pokračovať aj ďalšie dni. V sobotu 23. augusta zaberú filmové štáby časť chodníka, vozovky a iné priestranstvá na miestnych komunikáciách na Štúrovej a Jesenského ulici.

Detektívny film Červený kapitán nakrúcajú filmári od mája, náklady na produkciu odhadujú na takmer dva milióny eur. Okrem Bratislavy budú nakrúcať aj v Česku a Poľsku. Režisérom je Michal Kollár a vo filme si zahrajú napríklad Ladislav Chudík, Zuzana Kronerová, Oldřich Kaiser či Michal Suchánek.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravné obmedzenia #Petržalka #natáčanie #Most SNP #filmári #cestná uzávierka