Troch mužov obvinených po razii v Galante vzali do väzby

Trojicu mužov, ktorých policajti obvinili po razii v Galante, vzal v piatok Okresný súd Trnava do väzby. Za mrežami skončili 41-ročný Zoltán A., 39-ročný Kristián R. a 21-ročný Richard R.

19.09.2014 13:38
Galanta, Švermova ulica, polícia, výbušnina Foto: ,
Polícia počas razie uzavrela Švermovu ulicu, robila prehliadky domu.
debata

„Dvaja obvinení podali proti uzneseniu sťažnosť, Zoltán A. sa nevyjadril,“ uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Viktória Pagáčová. O sťažnostiach bude rozhodovať Krajský súd v Trnave.

Muži sú obvinení zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a z obzvlášť závažného zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

V dome vyrábali výbušniny a drogy

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry už niekoľko dní zaisťujú rôzne chemické látky, ktoré našli v rodinnom dome neďaleko školy v Galante. Pravdepodobne sa tam vyrábali výbušniny a drogy.

Akciu súvisiacu s drogovou trestnou činnosťou a nedovoleným ozbrojovaním rozbehli policajti ešte v pondelok v Galante, Jelke a v Sládkovičove. Urobili sedem domových prehliadok a sedem prehliadok iných priestorov. Obvineným hrozí väzenie na desať až 15 rokov.

Pre raziu na Švermovej ulici v Galante poslali v utorok domov aj žiakov Základnej školy Zoltána Kodálya s vyučovacím jazykom maďarským. Od stredy majú riaditeľské voľno. Zaisťovanie dôkazov na mieste stále pokračuje, potvrdili agentúre SITA z policajného prezídia.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #súd #galanta #policajná razia