Na D1 idú rekonštruovať križovatku Senec

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) plánuje zrekonštruovať križovatku Senec na diaľnici D1 v smere z Bratislavy. Rekonštrukcia výrazne odľahčí dopravu pri vstupe do Senca, a to najmä počas popoludňajších a podvečerných dopravných špičiek, informoval hovorca NDS Michal Fúrik.

12.11.2014 17:15
most Lafrankony, kolóny, doprava, autá Foto: ,
Doprava smerom na Senec je v čase špičky prehustená, vodiči vychádzajúci z diaľnice do mesta denne v kolónach. /Ilustračné foto/
debata (3)

Spoločnosť tento týždeň začala s verejným obstarávaním, predbežná hodnota zákazky je 2,7 milióna eur. „Investíciu plánuje Národná diaľničná spoločnosť financovať z prostriedkov Európskej únie cez Operačný program Doprava,“ poznamenal. Výstava bude trvať šesť mesiacov.

Pracovať sa začne v odbočovacom pruhu z D1 v pravom jazdnom páse na kilometri 25,7. Celková navrhovaná dĺžka úpravy je 772,4 metra.

Zásadnejším riešením dopravnej situácie pri vstupe do Senca je však prestavba križovatky Blatné, ktorá zabezpečí prepojenie všetkých smerov diaľnice D1 a cesty I/61. Aktuálne podľa Fúrika kompletizujú majetkovoprávne podklady k stavebnému konaniu, vypracovávajú tiež dokumentáciu. S verejným obstarávaním na zhotoviteľa stavebných prác chcú začať v druhom kvartáli budúceho roku.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #rekonštrukcia #D1 #senec #kolóny