Žiar nad Hronom: Taxík odvezie seniorov k lekárovi či do kostola za euro

Zriadením sociálneho taxíka a azylových bytov pre týrané ženy plánuje od začiatku nasledujúceho roka rozšíriť ponuku sociálnych služieb pre svojich obyvateľov mesto Žiar nad Hronom.

19.11.2014 14:57
Taxi Foto:
Ilustračné foto
debata (4)

Ako uviedol vedúci kancelárie primátora Martin Baláž, služba sociálneho taxíka bude určená pre seniorov a zdravotne postihnutých. Tí sa budú môcť za lekárom, na nákupy či do kostola na území Žiaru nad Hronom odviezť mestom zazmluvnenou taxislužbou za jedno euro. Ostatné náklady zaplatí mesto zo svojho rozpočtu.

Zriadenie sociálneho taxíka závisí od toho, či naň poslanci v rozpočte na budúci rok vyčlenia prostriedky. Podľa Baláža by to malo byť zhruba päťtisíc eur.

Zriadia útočisko pre týrané ženy

Dočasné útočisko pre týrané ženy plánuje mesto po dohode s Úniou žien Slovenska vytvoriť vyčlenením dvoch bytov na Chrástekovej ulici. Mesto tam disponuje bytovkou s malometrážnymi takzvanými štartovacími bytmi.

„Dva byty budú prioritne určené pre ženy, ktoré sa ocitnú v núdzi pre násilie páchané na nich alebo na deťoch v rodine. Budeme tak akútne riešiť ich situáciu na určitý čas,“ uviedol Baláž. Dodal, že v minulosti mesto zháňalo pre takéto ženy ubytovanie v niektorom zo zariadení Banskobystric­kého kraja.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Dôchodcovia #taxík #azylový dom #týrané ženy