Zákaz áut v Bratislave na Radlinského musí povoliť inšpektorát

Bratislavský magistrát a krajský dopravný inšpektorát sa zatiaľ nedohodli na dopravnom riešení v okolí novej integrovanej zastávky Blumentál v Bratislave. Mesto by chcelo zakázať prejazd áut cez nástupnú hranu zastávky, pri ktorej zastavujú autobusy aj električky. Na nový typ zastávky si totiž cestujúci i vodiči áut zvykajú len pomaly.

03.12.2014 19:30
debata (6)

Podľa mesta tu často vznikajú kolízne situácie a vyriešiť by to mohlo práve nové opatrenie. To však zatiaľ neodobril Krajský dopravný inšpektorát v Bratislave. Ako informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Daniela Rodinová, bez kladného stanoviska dopravného inšpektorátu nie je mesto schopné prijať adekvátne opatrenia smerujúce k preferencii MHD a chodcov.

Vylúčenie automobilovej dopravy zo zastávky Blumentál je jedným z opatrení, na ktorých sa ešte v októbri zhodla Komisia pre verejnú dopravu. Nové pravidlá chcela radnica zaviesť už koncom novembra, dodnes sa im to nepodarilo. Zmeny zatiaľ neodobril krajský dopravný inšpektorát, ktorý sa s takýmto riešením nestotožnil ani v minulosti.

Dopravný inšpektorát totiž vtedy tvrdil, že sa tak zaťažia okolité ulice. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, dopravný inšpektorát predsa len prišiel s návrhom. Podľa neho bude možné obmedziť prejazd áut cez integrovanú zastávku Blumentál v oboch smeroch. Vodiči budú môcť úsek obchádzať cez ulicu Imricha Karvaša, Mýtnu a Vazovovu.

Upraviť však bude treba nastavenie semaforov tak, aby sa dalo odbočiť vpravo na Mýtnu ulicu z ulice Imricha Karvaša. Dopravný inšpektorát tiež trvá na dvoch jazdných pruhov z Vazovovej cez Radlinského smerom na Račianske mýto. Jeden pruh by pritom šiel po električkovej tra­ti.

S takýmto návrhom už policajti prišli, mesto s ním však nesúhlasilo a prešiel len v oklieštenom variante, dva pruhy sú v tomto úseku len asi na 30 metroch.

Dopravný inšpektorát však tvrdí, že mesto zatiaľ nepredložilo relevantný projekt organizácie dopravy a nestanovilo ani lehotu pre realizáciu navrhovaných opatrení. „Nakoľko doposiaľ nebolo uskutočnené nič z dojednaného a realizáciu zo strany mesta v krátkom čase už ani nepredpokladáme, považujeme za nevyhnutné opätovné sprevádzkovanie cestnej svetelnej signalizácie na Floriánskom námestí,“ informovala za bratislavský krajský dopravný inšpektorát Považanová.

Svetelnú signalizáciu na križovatke na Floriánskom námestí vypli ešte pri výstavbe integrovanej zastávky a ostala vypnutá aj naďalej, aby tak bola zabezpečená preferencia mestskej hromadnej dopravy. Podľa dopravného inšpektorátu však ide o komplikovanú križovatku, kde jazdia električky, autá a chodia chodci.

„Prejazd v takejto podobe je pre rozhodovanie vodičov veľmi náročný, preto na ostatnom rokovaní krajský dopravný inšpektorát navrhol jej okamžité preriešenie, resp. opätovné sprevádzkovanie svetelnej signalizácie,“ konštatujú z dopravného inšpektorátu s tým, že by to znamenalo obmedzenie preferencie MHD.

Podľa Rodinovej z bratislavského magistrátu odborný útvar mesta spracoval návrh na vylúčenie automobilovej dopravy na Radlinského a poslali ho na Krajský dopravný inšpektorát v Bratislave. Návrh vraj treba ešte doplniť o značky upozorňujúce na zmenu organizácie dopravy v širšom okolí a značenie obchádzkových trás.

„Mesto návrh doplní a pripraví v podobe projektu dopravného značenia. Súvisiacou súčasťou návrhu je aj úprava organizácie (resp. riadenia) dopravy v križovatkách M. Karvaša – Mýtna a M. Karvaša – Radlinského,“ priblížila Rodinová.

Prevádzku novej zastávky Blumentál spustili na začiatku septembra. Cieľom novej integrovanej zastávky tzv. „viedenského typu“ bolo zjednotiť električkové a autobusové zastávky na Radlinského a Vazovovej ulici do jednej. Spoločná zastávka pre električky a autobusy sa nachádza pred daňovým úradom na Radlinského ulici v oboch smeroch. Zastavujú na nej električky 2, 3, 5, 6 a 8 a autobusy 31, 39, 94 a N55. Bývalé zastávky týchto spojov – Floriánske námestie, Radlinského i obe autobusové zastávky pred školou na Vazovovej, zrušili.

Nová zastávka Blumentál má 65 metrov, zastaviť pri nej môžu zároveň buď dve električky alebo električka a autobus. Cestujúci nastupujú z nástupnej hrany, po ktorej môžu jazdiť aj autá. Čakať na spoj majú cestujúci na zastávke na chodníku. Cez integrovanú zastávku môžu autá jazdiť len zníženou rýchlosťou. Pre vodičov tu platí pravidlo, že ak príde električka alebo autobus, autá musia počkať pred zastávkou, kým cestujúci nastúpia do vozidla.

S výstavbou integrovanej zastávky, ktorá zjednotila niekoľko existujúcich zastávok v okolí, mesto začalo začiatkom apríla. Na vybudovanie integrovanej zastávky mesto získalo príspevok 124-tisíc eur z operačného programu Bratislavský kraj a 14-tisíc eur investovala do zastávky bratislavská radnica.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #zastávka #dopravný inšpektorát