V Jasnej zriadili pre lyžiarov úrazovú ambulanciu

O lyžiarov v nízkotatranskom stredisku Jasná sa v prípade úrazu postará chirurgicko-traumatologická ambulancia s digitálnym RTG zariadením.

19.12.2014 16:11
Jasná Foto:
Lyžiarske stredisko Jasná bude mať vlastnú chirurgicko-traumatologickú ambulanciu. V prípade úrazov dokáže poskytnúť lyžiarom okamžitú pomoc.
debata

„Neštátne zdravotnícke zariadenie je schopné poskytovať chirurgicko-traumatologickú starostlivosť na všetky poranenia vznikajúce pri športovej aj nešportovej činnosti. Pre pacientov je k dispozícii denne vrátane víkendov a sviatkov zdravotnícky personál – lekár chirurg, lekár anestéziológ, jedna až dve zdravotné sestry a asistent RTG zariadenia,“ uviedol lekár zdravotného strediska v Jasnej Leo Černý.

Nové bezbariérové zdravotné stredisko Medical centrum je situované v budove bývalého Domu Horskej služby v Jasnej v lokalite Koliesko vedľa zjazdovky Biela Púť. Medical centrum má sálu, RTG pracovisko, ordináciu a čakáreň. Pracovisko je vybavené defibrilátorom a monitorom životných funkcií. V blízkosti zdravotného strediska vedľa zjazdovky Biela Púť je aj heliport. Zdravotné stredisko bude v prevádzke od soboty 20. decembra denne od 9.00 do 21.00 h.

Ako ďalej informovala hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts Zuzana Fabianová, na zjazdovkách v Jasnej sú dobré podmienky na lyžovanie, na svahoch je v priemere od 30 do 50 centimetrov snehu. „Počas nadchádzajúceho víkendu si lyžiari na oboch stranách Chopku užijú zjazdovky s rôznou náročnosťou.

Na severnej strane Chopku sú otvorené zjazdovky – Pretekárska Luková – Priehyba, Pretekárska Priehyba – Záhradky, Pretekárska Konský Grúň – Luková, Pretekárska Chopok – Konský Grúň, Májová a Biela Púť. Lyžiari na južnej strane Chopku lyžujú na zjazdovkách Slnečná, Predné Dereše – Kosodrevina a na čiernej zjazdovke s názvom Zjazdárska. Na Chopku je v prevádzke sedem lanoviek a vlekov,“ dodala Fabianová.

debata chyba
Viac na túto tému: #záchranári #lyžovanie #jasná