V Karlovej Vsi spadol pod ťarchou snehu strom na dieťa

Pod ťarchou nového napadaného snehu spadol v bratislavskej Karlovej Vsi v blízkosti miestneho úradu strom na 7-ročného chlapca.

30.01.2015 13:57 , aktualizované: 15:50
sneh, zima, mráz, kalamita, kolaps, sneženie,... Foto: ,
Slovensko zasypal sneh.
debata (2)

Povedal to prednosta Karlovej Vsi Ján Hrčka. Prednosta zároveň upozorňuje, že deti by si mali dávať najmä pri stromoch pozor, keďže môžu byť nestabilné. Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, ešte pred príchodom hasičov dieťa spod stromu vytiahli a privolaní hasiči začali s jeho okamžitou resuscitáciou.

Chlapec bol vo vážnom stave, mal viacnásobné poranenia a previezli ho do Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch, informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická neskôr poskytla informáciu, že stav chlapca je vážny až kritický.

Slovensko sa v piatok ocitlo pod snehom.
Sneh dal zabrať aj obyvateľom Nitry. Cesty na...
+21Nitra pod snehom.

Bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff spresnil, že prípad sa stal v areáli materskej a základnej školy na Perneckej ulici. Sneh zapríčinil v Karlovej Vsi problémy aj na cestách. Viaceré cesty v mestskej časti sú podľa prednostu pre sneženie v zlom stave. Vedúci referátu dopravy a cestného hospodárstva v Karlovej Vsi Martin Patoprstý informoval, že situáciu na cestách vyhodnotili ako kalamitnú a priebežne uzatvárajú komunikácie v správe mestskej časti na Dlhých dieloch.

Zároveň je pohotovosť zimnej údržby sústredená do lokalít Nad Lúčkami, Ferdiša Kostku, Beniakova, Ľudovíta Fullu, Pribišova a Tománkova, ktoré sa podľa verejnej vyhlášky majú udržiavať ako komunikácie prvého sledu trvale zjazdné a schodné.

Hrčka tiež dodal, že zimnú údržbu v Karlovej Vsi rieši dodávateľská spoločnosť Raki, ktorá zároveň zabezpečuje aj údržbu mestských ciest. Podľa Hrčku pravdepodobne uprednostňujú hlavné ťahy namiesto ciest tretej a štvrtej triedy v mestskej časti.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #strom #Karlova Ves