Rekonštrukcia električkovej trate v Košiciach priniesla výluku a obchádzku

Košickí vodiči sa musia obrniť ešte väčšou trpezlivosťou ako doteraz. Od nedele je uzatvorená časť Štúrovej ulice. Dôvodom je rekonštrukcia električkovej trate. Pre ňu už uzavreli jeden smer na Kuzmányho ulici a pri Námestí Maratónu mieru, čo tiež spôsobuje komplikácie v doprave.

03.02.2015 12:59
debata

„Od 1. februára 2015 je uzatvorená Štúrova ulica v úseku od križovatky s Kuzmányho ulicou po križovatku s Moyzesovou a Rastislavovou ulicou vo všetkých jazdných pruhoch. Obchádzková trasa pre individuálnu osobnú dopravu v smere východ – západ, bude vedená cez ulice Rastislavova – Gemerská – Alejová. V opačnom smere západ – východ, po uliciach Žižkova – Kukučínova – Rastislavova. V križovatke Toryská – Moldavská cesta bude odklonená doprava príkazovou značkou v smere na kruhový objazd,“ informovala hovorkyňa košického magistrátu Linda Šnajdárová.

Náhradná autobusová MHD premáva cez ulice Štúrova – Rastislavova – Kukučínova – Žižkova – Štúrova v oboch smeroch, pričom pravé odbočenie z Rastislavovej ulice na Kukučínovu v smere sever – juh je umožnené iba pre MHD. Pre výluku dopravy musel urobiť zmeny aj Dopravný podnik mesta Košice. „Nepremáva trolejbusová doprava a nahradili ju autobusy. Dopravný podnik pristúpil k tomuto kroku z dôvodu zachovania kvality poskytovaných služieb tým, že cestujúci nebudú musieť prestupovať medzi trolejbusom a autobusom na Mlynskej Bašte. Všetky linky premávajúce týmto úsekom, budú obojsmerne jazdiť po dočasnej obchádzkovej trase Žiškova – Kukučínova – Rastislavova,“ vysvetlila hovorkyňa košického dopravného podniku Michaela Karaffová.

Pre pokračujúcu modernizáciu električkových tratí je tiež od 1. februára prerušená prevádzka električkovej dopravy v úseku Moldavská – Staničné námestie. „Električky preto premávajú na Moldavskej ulici len po zastávku Idanská. Električková doprava na Južnej triede je ukončená na zastávke Námestie osloboditeľov na Južnej triede,“ spresnila hovorkyňa dopravného podniku. Pre uzavretie časti Štúrovej ulice premáva náhradná autobusová linka X6 na trase Staničné námestie – Moldavská – Dopravný podnik a späť. Trasa náhradnej autobusovej linky X7 a X9 sa nemení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rekonštrukcia #výluka #električková trať #obchádzka