Dvaja bitkári z prešovského trolejbusu ostávajú vo väzbe

Dvaja 18-roční obvinení mladíci Filip a Miroslav, ktorí v prešovskom trolejbuse napadli bezbranného cestujúceho, ostávajú vo väzbe. Rozhodol o tom odvolací Krajský súd v Prešove, ktorý v stredu na neverejnom zasadnutí zamietol ich sťažnosť proti verdiktu prvostupňového okresného súdu o vzatí do väzby.

04.02.2015 15:03
trolejbus, bitka, Prešov Foto:
Cestujúci upozornil vulgárnych mladíkov, aby sa správali slušne. Trojica sa do neho surovo pustila a kopala ho, aj keď už ležal na zemi. Muž skončil so zraneniami v nemocnici.
debata

Ich žiadosť považoval za nedôvodnú. Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. Jeden z útočníkov, Matej, je stíhaný na slobode. Na všetkých troch čaká súdne pojednávanie.

Agresívny skutok sa stal 12. januára v trolejbuse mestskej hromadnej dopravy v Prešove. Cestujúci muž upozornil počas jazdy mladíkov, aby sa správali slušne, za čo ho trojica výtržníkov fyzicky napadla. Krátko na to ich zadržala polícia. K skutku sa priznali.

Video z činu nahral jeden z pasažierov v MHD. Traja mladíci sú obvinení z trestného činu výtržníctva, u jedného z nich je obvinenie aj pre trestný čin nebezpečného vyhrážania sa. Mládenci, ktorí sú vo vyšetrovacej väzbe, mali už v minulosti viackrát problémy pre protispoločenské konanie. Všetci traja však majú čistý register. Napadnutý muž bol ošetrený ambulantne.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #polícia #Prešov #trolejbus