SHMÚ vydal pre silné sneženie výstrahu pre Popradský okres

V meste Poprade v nedeľu na poludnie zasadal krízový štáb, ktorý zvolal primátor Jozef Švagerko. Dôvodom bol aktuálny vývoj počasia so snežením, ktoré opätovne zasiahlo mesto.

08.02.2015 15:49
debata

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre Popradský okres výstrahu, podľa ktorej by mohlo do pondelňajšieho rána napadnúť miestami 20 až 35 cm nového snehu. „Do popradských ulíc vyrazilo ihneď so začiatkom sneženia osem mechanizmov, ktoré sa sústreďujú na čistenie mestských komunikácií a chodníkov. Ešte pred aktuálnym snežením Správa mestských komunikácií v Poprade doplnila zásoby chemického posypu,“ opísal aktuálnu situáciu v meste komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Ako povedal, údržbu ciest a chodníkov komplikuje silný vietor. Ten vytvára snehové jazyky a záveje. „Samospráva situáciu monitoruje a v prípade zhoršenia situácie povolá do údržby techniku od externých dodávateľov,“ dodal Galajda.

Vzhľadom na nepriaznivý vývoj na diaľnici D1, kde dnes došlo k zvýšenému počtu dopravných nehôd, samospráva koordinuje postup aj so Strediskom správy a údržby diaľnic Mengusovce.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poprad #sneženie #krízový štáb