Cestári upozorňujú na záveje na Kysuciach, Orave a v Turci

Cestári v Žilinskom kraji upozorňujú na vytvárajúce sa snehové jazyky a záveje najmä na Kysuciach, Orave a v Turci. Podľa centrálneho dispečingu Slovenskej správy ciest so snehom treba rátať na celej Orave a Kysuciach, kde je miestami na cestách jeden až päť centimetrov a v okresoch Námestovo a Turčianske Teplice až 10 centimetrov kašovitého alebo utlačeného snehu.

10.02.2015 09:59
debata

Zasnežená je aj rýchlostná cesta R3 medzi Tvrdošínom a Trstenou a medzi Širokou a Sedliackou Dubovou, kde treba miestami počítať s jedným až dvoma centimetrami kašovitého snehu.

Na horských priechodoch Huty, Príslop, Fačkov, Veľké Pole, Donovaly a Makov hlásia cestári jeden až päť centimetrov kašovitého alebo utlačeného snehu a upozorňujú, že na prejazd sú potrebné zimné pneumatiky. Teplota vzduchu v Žilinskom kraji sa aktuálne pohybuje od –1° Celzia na Orave po +1° Celzia v Žiline, cestári preto upozorňujú, že na mostoch a otvorených priestranstvách sa môže tvoriť poľadovica.

Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú v Žilinskom kraji po celú zimu uzavreté horské priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Príslop. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou.

Po celú zimu je pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzatvorená aj cesta I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom a horský prechod Veľké Pole.

debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #Orava #Kysuce #cestári #záveje