V Galante zhorela hala, v ktorej sa vyrábal polystyrén

Obrovskú škodu napáchal požiar haly na výrobu polystyrénu v Galante, ktorá sa nachádza v smere na obec Matúškovo. Požiar vznikol počas výrobnej prevádzky. Našťastie sa nikomu nič nestalo.

08.03.2015 09:35 , aktualizované: 12:42
debata (5)

Záchranné zložky vyrazili k likvidácii požiaru pred druhou hodinou. Hasiči z miesta požiaru okamžite evakuovali 84 ľudí. Požiar sa podarilo lokalizovať a ráno približne o šiestej hodine uhasiť. Na odstránení následkov požiaru veľkého rozsahu momentálne pracuje 23 hasičov s jedenástimi kusmi hasiacej techniky.

„Na mieste sú vyšetrovatelia príčin požiaru a experti z Kriminalistického a expertízneho ústavu policajného zboru SR a znalci z odboru chémia.“, informovala Mária Linkešová, policajná hovorkyňa v Trnave. Výška škody sa podľa Linkešovej predbežne odhaduje na 1 900 000 eur.

Konateľovi spoločnosti na lisovanie plastov do reči nebolo. „Spal som hodinu a pol. Teraz sa umyjem a idem naspäť do Galanty.“, povedal unaveným hlasom pre Pravdu Milan Macháček, konateľ spoločnosti JAS PLASTIK – SK, spol. s r.o.. „Na 99 percent bola príčinou vzniku požiaru prasknutá lampa,“ uzavrel zdrvený Macháček.

„Vyšetrovanie príčin požiaru môže vzhľadom na jeho obrovský rozsah trvať aj dva týždne," odhadol predbežne hovorca KR HaZZ v Trnave Tomáš Bílik.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #požiar #galanta