Bezplatne skontrolujú kvalitu vody zo studní

Hygienici z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava zároveň verejnosti poskytnú aj rady z oblasti zdravotnej bezpečnosti pitnej vody, kvality vody z verejných vodovodov a zo studní, úpravy vody a aj ďalších problémov týkajúcich sa pitnej vody a jej významu pre zdravie človeka.

18.03.2015 11:30
debata

Pri príležitosti Svetového dňa vody, ktorý je 22. marca, ponúka Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava verejnosti možnosť bezplatne si dať skontrolovať kvalitu vody z vlastných studní.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa úradu Katarína Nosáľová, záujemcovia o kontrolu musia do sídla úradu na Ružinovskej 8 v Bratislave priniesť aspoň pol litra vody zo studne v čistej fľaši. Úrad bude vzorky prijímať v pondelok 23. marca medzi 8:00 a 13:00. Podľa Nosáľovej hygienici zároveň verejnosti poskytnú aj rady z oblasti zdravotnej bezpečnosti pitnej vody, kvality vody z verejných vodovodov a zo studní, úpravy vody a ďalších problémov týkajúcich sa pitnej vody a jej významu pre zdravie človeka.

Svetový deň vody vyhlásila Organizácia spojených národov (OSN) na Konferencii o životnom prostredí a rozvoji v Riu de Janeiro v roku 1992. Od roku 2003 je za neho zodpovedná agentúra OSN UN-WATER. Cieľom svetového dňa je poukázať na význam vody v živote človeka a propagovať aktivity na ochranu vodných zdrojov. Mottom tohtoročného svetového dňa je „Voda a udržateľný rozvoj“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový deň vody #kontrola vody