Na bratislavskej Kolibe otvoria tretiu cyklistickú trať

Na hornej stanici lanovky na Kolibe v bratislavskom Novom Meste bude tretia cyklistická trať Blue Trail. Pripravuje ju Občianske združenie Slobodný Bajker v spolupráci s miestnym poslancom novomestského zastupiteľstva Tomášom Korčekom. Náklady na jej vybudovanie sú 4 500 eur, z toho 2-tisíc je časť ročnej poslaneckej odmeny Tomáša Korčeka.

20.03.2015 17:40
debata

Trať Blue Trail bude upravený cyklistický chodník určený pre začiatočníkov. Na trati budú prekážky rôzneho typu. Trať bude obsahovať aj bezpečnostné značenia pre návštevníkov lesoparku, ktoré budú upozorňovať na cyklistov.

Dĺžka trate bude dva kilometre a šírka 1,5 metra. Jej začiatok bude pri vrcholovej stanici lanovky na Kamzíku. Ďalej povedie cez lúku, popri lanovke a napojením na široký chodník, ktorý vedie k dolnej stanici lanovky, sa trať skončí.

Prvá trať Rohatka je dlhá 1 920 metrov a vybudovali ju v roku 2005, druhú trať Driver8 otvorili v roku 2013 a jej dĺžka je 1 300 metrov. Informuje o tom internetová stránka Bikeparkkoliba.sk.

Občianske združenie Slobodný Bajker je mimovládna nezisková organizácia, ktorú založili v roku 2004. Vznikla s cieľom stavať a legalizovať cyklistický zjazdový chodník Rohatka na Železnej Studničke – Kamzík v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #cyklotrasa #Koliba