SDKÚ v Bratislavskom kraji opúšťajú šiesti komunálni politici

Šiesti komunálni politici v Bratislave vystupujú zo strany SDKÚ. Ide o poslancov bratislavského mestského zastupiteľstva z Ružinova, miestneho zastupiteľstva v Ružinove a ružinovského kontrolóra.

24.03.2015 09:15
Pavol Frešo Foto: ,
Šéf SDKÚ Pavol Frešo
debata (5)

„Nemáme záujem ďalej byť jej členmi, týmto sa vzdávame členstva ku dňu 31. marca 2015,“ napísali v liste s tým, že im bolo cťou reprezentovať politickú stranu SDKÚ a hlavne pracovať v prospech bratislavského Ružinova.

„Pre jeho rozvoj, v pokračovaní nami začatých dobrých projektov a v prospech jeho obyvateľov sa budeme angažovať aj naďalej,“ konštatovali.

Pod vzdaním sa členstva sú podpísaní Mária Barancová, Eulália Ižová, Anna Reinerová, Tatiana Tomášková, Ján Buocik a Günter Furín.

SDKÚ v Bratislavskom kraji si zvolilo v pondelok nového krajského predsedu. Stal sa ním starosta mestskej časti Dúbravka Martin Zaťovič, ktorý vo voľbách získal 86 percent hlasov delegátov.

Delegáti SDKÚ si okrem predsedu volili členov predsedníctva. „Do popredia sa dostávajú ľudia, ktorí majú dôveru voličov a členov zároveň. Funkcionársky model v SDKÚ-DS je minulosťou a to ma napĺňa nádejou, že SDKÚ-DS môže urobiť v budúcich parlamentných voľbách dobrý výsledok,“ uviedol predseda strany Pavol Frešo.

„Máme odhodlanie a chuť robiť zodpovednú politiku pod vlajkou SDKÚ-DS,“ povedal nový bratislavský krajský predseda strany Zaťovič.

Na komunálnej úrovni sa podľa neho strana bude snažiť o spoluprácu so stredopravými stranami, a to tak, aby sa zbytočne nevytváralo viacero stredopravých blokov, ktoré oslabujú akcieschopnosť venovať sa a riešiť konkrétne problémy na úrovni miestnej samosprávy.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #Frešo #Bratislavský kraj