Radnica v Trnave si objednala protikorupčný audit

Protikorupčný audit mesta Trnava vykoná v najbližších troch mesiacoch Transparency International Slovensko. Hlavným cieľom je zistiť stav v oblastiach samosprávy citlivých na korupčné správanie.

01.04.2015 10:35
Peter Bročka Foto: ,
Trnavský primátor Peter Bročka.
debata

Náklady na audit, ktorý avizoval primátor Peter Bročka už krátko po svojom nástupe do funkcie, zaplatí nadácia Zastavme korupciu, ktorú založili podnikatelia Miroslav Trnka a Michal Bláha.

Predmetom analýzy bude sedemnásť oblastí, okrem iných predaj majetku, prenájom majetku, obsadzovanie voľných pracovných miest, participácia verejnosti na rozhodovaní, ale aj politika prideľovania bytov, dotačná politika mesta či mediálna politika.

Finálnym výstupom bude auditová správa, ktorá poukáže na slabé miesta mesta Trnava v kontexte možnej korupcie. Správa bude prezentovaná na spoločnej tlačovej besede predstaviteľov mesta Trnava, nadácie Zastavme korupciu a Transparency International Slovensko.

Mimovládna nezisková organizácia Transparency International ponúka mestám vypracovanie protikorupčných stratégií, ich základom býva práve audit. V ďalšej fáze môžu nasledovať konkrétne protikorupčné opatrenia, ktoré si mestá zavedú do praxe. Prvým mestom s protikorupčnou stratégiou na Slovensku bol Martin, k týmto aktivitám sa pripojila aj Prievidza a niekoľko ďalších samospráv.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #radnica #audit #Peter Bročka