V Prešove poškodil vrtuľník autá

Vrtuľník, ktorý vo štvrtok o pol štvrtej popoludní inštaloval na Budovateľskej ulici v Prešove vysielač, rozvíril vzduch natoľko, že kamienky z neho poškodili autá, ktoré boli zaparkované nablízku.

19.04.2015 15:51
debata

Ich majitelia odhadujú škody na niekoľko tisíc eur. Kamienky nielen poškriabali karosérie, ale na mnohých miestach ich aj preliačili.

Na políciu oznámil poškodenie svojho auta 55-ročný Prešovčan. „Celkovo ide o päť motorových vozidiel, pričom škoda, ktorá im bola spôsobená, dosiahla hodnotu 10 300 eur. Na vozidlách Škoda, Opel, Peugeot, Seat a Renault došlo k prasknutiu skiel, poškriabaniu karosérie áut či rôznym preliačinám. Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. Trestná sadzba je v tomto prípade šesť mesiacov až tri roky odňatia slobody,“ povedala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Páchateľ je zatiaľ neznámy, polícia najprv musí zistiť, kto objednal a kto inštaloval vysielač a pritom nezabezpečil plochu tak, aby nedošlo k poškodeniu majetku či k úrazom. Z veľkých operátorov zatiaľ poprel spojitosť s touto nehodou Slovak Telekom. Podľa hovorcu pre korporátne záležitosti Martina Vidana nešlo o ich zariadenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vrtuľník #poškodené autá