Prokurátor podal v kauze primátora Galanty sťažnosť

Proti rozhodnutiu Okresného súdu v Galante, ktorý nevzal primátora Galanty Petra Pašku do väzby, podal prokurátor sťažnosť. Rozhodovať o nej bude Krajský súd v Trnave v piatok 22. mája.

14.05.2015 23:00 , aktualizované: 15.05.2015 14:34
Galanta, Peter Paška Foto: ,
Primátor Galanty Peter Paška bude nakoniec stíhaný na slobode, rozhodla o tom sudkyňa Okresného súdu v Galante.
debata (2)

Informovala o tom hovorkyňa súdu Tatiana Zvolenská. Pašku zadržali policajti Národnej kriminálnej agentúry ešte v utorok, obvinený je z machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

Sudkyňa Okresného súdu v Galante Pašku vypočúvala vo štvrtok päť hodín, dnes viac ako hodinu. Napokon rozhodla, že bude stíhaný na slobode. Primátor vyhlásil, že je nevinný, problémové obstarávanie podľa jeho vyjadrenia zdedil po bývalom vedení mesta. Zároveň povedal, že nevidí žiadny dôvod, pre ktorý by sa mal vzdať verejnej funkcie.

Prípad, pre ktorý je trestne stíhaný, sa týka verejného obstarávania v rámci projektu obnovy južného krídla a dvoch veží neogotického kaštieľa v Galante, na ktorý získala radnica približne 2,4 milióna eur z eurofondov. O zákazku sa uchádzalo desať stavebných firiem, súťažné podmienky splnilo päť z nich. V tomto prípade čelia obvineniu okrem prvého muža Galanty aj ďalšie tri osoby.

V súvislosti so situáciou na galantskej radnici odovzdala vo štvrtok skupina poslancov žiadosť o zvolanie mimoriadneho rokovania mestského zastupiteľstva. Pod žiadosťou je trinásť podpisov, primátor musí zvolať zastupiteľstvo do 15 dní.

Ak tak neurobí, podľa zákona o obecnom zriadení sa bude konať 15. pracovný deň od doručenia žiadosti. Primátor sa chce dnes venovať rodine, zatiaľ nevedel povedať, či rokovanie zastupiteľstva zvo­lá.

Primátor Paška bude stíhaný na slobode. Nevidí dôvod na odstúpenie

Primátor Galanty Peter Paška bude stíhaný na slobode. Rozhodla o tom v piatok sudkyňa Okresného súdu v Galante. Pašku zadržali policajti z Národnej kriminálnej agentúry ešte v utorok, obvinený je z machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

"Cítim sa absolútne nevinný. Celé toto obstarávanie je vec, ktorú som zdedil po bývalom vedení mesta,“ povedal po prepustení, už bez pút na rukách, Paška.

Prípad sa týka verejného obstarávania v rámci projektu obnovy južného krídla a dvoch veží neogotického kaštieľa v Galante, na ktorý získala radnica približne 2,4 milióna eur z eurofondov. O zákazku sa uchádzalo desať stavebných firiem, súťažné podmienky splnilo päť z nich. V tomto prípade čelia obvineniu okrem prvého muža Galanty aj ďalšie tri osoby. Verejné obstarávanie podľa primátora skončené nebolo.

Primátor Paška povedal, že nemá dôvod odstúpiť z funkcie. "Nevidím absolútne žiadny dôvod na odstúpenie. Robím všetko s najlepším vedomím a svedomím. Neprišiel som do funkcie preto, aby som sa obohatil na nejakých províziách alebo niečom podobnom, to absolútne nie,“ vyhlásil.

V súvislosti so situáciou na galantskej radnici odovzdala vo štvrtok skupina poslancov žiadosť o zvolanie mimoriadneho rokovania mestského zastupiteľstva. Pod žiadosťou je trinásť podpisov, primátor musí zvolať zastupiteľstvo do 15 dní. Ak tak neurobí, podľa zákona o obecnom zriadení sa bude konať v 15. pracovný deň od doručenia žiadosti. Primátor sa chce dnes venovať rodine, zatiaľ nevedel povedať, či rokovanie zastupiteľstva zvo­lá.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #primátor #galanta #verejné obstarávanie #Peter Paška