SHMÚ: Viaceré okresy Slovenska čaká silný vietor a dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na utorok a na stredu výstrahy pred vetrom a dažďom pre viaceré okresy na strednom, severnom a východnom Slovensku.

26.05.2015 10:46
debata

Výstraha druhého stupňa pred dažďom platí pre okresy Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Levoča, Sabinov, Bardejov, Svidník, Stropkov a Medzilaborce.

V týchto okresoch môže napršať 40 až 70 milimetrov zrážok. Tento stav má trvať od 14:00 do stredy do približne 6:00. Meteorológovia vydali aj výstrahu druhého stupňa pred vetrom. Platí pre okresy Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno.

Rýchlosť vetra tam v nárazoch môže dosiahnuť 25 až 35 metrov za sekundu. Tento stav má platiť od 20:00 do stredy do približne 15:00. Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí pre okresy Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Žilina, Martin, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Námestovo a Dolný Kubín.

Rýchlosť vetra tam v nárazoch môže dosiahnuť 20 až 26 metrov za sekundu. Tento stav má platiť od 20:00 do stredy do približne 10:00.

debata chyba
Viac na túto tému: #dážď #SHMÚ #výstraha #silný vietor