Vo Vincovom lese sa sezóna už začala

Letnú sezónu na Slnečných jazerách odštartuje podujatie Senecké leto. Vstupné začnú vyberať počas nasledujúceho víkendu, od 20. júna. Cenník zostáva podľa Karola Balogha zo Správy cestovného ruchu v Senci rovnaký ako vlani.

06.06.2015 06:00
debata

„Na severnej strane sme osadili a vydláždili tri vysokovýkonné sprchy, na južnej strane pribudla minizoo.“ Termálne kúpalisko Vadaš v Štúrove ponechalo ceny na rovnakej úrovni ako minulú sezónu. Investície sa dotkli ubytovania.

„Zrekonštruovali sme turistickú ubytovňu a areál autokempingu,“ povedala vedúca marketingu Lívia Németh. Od tejto sezóny je možné stanovať a kempovať na základe výberu parcely. Rozmery parciel sa pohybujú od 70 do 100 metrov štvorcových. Trnavčania sa môžu od 3. júna kúpať na sídlisku Družba. Za vstup na kúpalisko Castiglione zaplatia rovnako ako minulú sezónu. Novinkou sú nové prezliekarne, staré odstránili. Prírodné kúpalisko Kamenný mlyn plánujú otvoriť 20. júna.

Vstupné bude vyššie, nemenili ho asi desať rokov. Suma ešte nie je podľa správcu Petra Pejkoviča presne stanovená. Dno bazéna natreli špeciálnou farbou. „Návštevníci si už nebudú odierať nohy a sľubujeme si od toho aj rýchlejšie ohrievanie vody,“ povedal Pejkovič. Ľudia by vraj prijali tobogan, atrakciu však zatiaľ neplánujú.

Kúpalisko by podľa neho potrebovalo celkovú rekonštrukciu. Letná sezóna na Termálnom kúpalisku Vincov les pri Sládkovičove sa začala 4. júna. Návštevníkov čaká vyššie vstupné, no môžu sa tešiť na nový tobogan s dojazdovým bazénom. „V júni ešte fungovať nebude, zatiaľ nie je skolaudovaný,“ prezradila pracovníčka kúpaliska. Na mierne zvýšenie cien na termálnom kúpalisku vo Veľkom Mederi (okres Dunajská Streda) sa musia pripraviť dospelí a dôchodcovia. Podľa vedúceho marketingu Pavla Molnára ceny stúpli o 30 až 50 centov.

Nitrania si ešte pár dní počkajú. Kúpalisko v areáli mestského parku na Sihoti plánujú otvoriť 20. júna. „S mestom sme sa dohodli, že bude pripravené k 15. júnu,“ povedal správca Jozef Bubeník. Ceny zostávajú rovnaké. Vedúca odboru školstva, mládeže a športu Mária Orságová upozornila, že tobogan bude mimo prevádzky. „Chystáme však tri novinky ako prekvapenie.“ Termálne kúpalisko Vadaš v Štúrove ponechalo ceny na rovnakej úrovni ako minulú sezónu. Investície sa dotkli ubytovania.

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Nitra #Štúrovo #kúpalisko #senec #termálne kúpaliská