Košice získali titul Európske mesto športu 2016

Ako prvé mesto na Slovensku získali Košice titul Európske mesto športu 2016. Po posúdení, kontrolnom a hodnotiacom monitoringu priznala titul medzinárodná komisia ACES Europe.

08.06.2015 15:04
debata (5)

Výsledok oficiálneho rozhodnutia z Bruselu primátorovi Richardovi Rašimu písomne oznámil prezident ACES Europe Gian Francesco Lupatelli. V pondelok o tom informoval košický primátor Raši na krátkom brífingu.

Košice aj cez titul Európske mesto športu 2016 majú za cieľ prilákať k športovaniu čo najviac obyvateľov všetkých generácií, ale aj návštevníkov. Zaujímavými aktivitami chce mesto osloviť aj ľudí, ktorí doteraz nešportovali. Ako informoval primátor, nebude zabúdať ani na sociálne odkázaných, hendikepovaných a seniorov. „Už pri ohlásení kandidatúry začalo mesto dostávať ponuky od zväzov a medzinárodných asociácií na organizáciu športových podujatí, čo prinesie Košičanom nielen športový zážitok, motiváciu mládeže k cieľavedomej športovej aktivite, ale aj ekonomický efekt,“ povedal Raši.

Mesto chce investovať viac peňazí ako dosiaľ aj do infraštruktúry, opraviť školské športoviská a areály, vystavať nové, moderné športové zariadenia. Raši uviedol, že mesto má novú Koncepciu rozvoja športu na roky 2015 – 2020. „Každý rok máme v pláne postaviť minimálne jedno veľké športové zariadenie,“ povedal Raši. Uviedol napríklad letné kúpalisko a plaváreň ČH, modernú futbalovú arénu, národné tenisové centrum, športové centrum pre hendikepovaných, šesť atletických oválov, exteriérové fitnescentrá, vodný kanál, multifunkčnú halu či desiatky kilometrov cyklistických trás.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #richard raši #Európske mesto športu 2016