Hladiny riek v Prešovskom kraji klesajú

Po pondelkovom večernom intenzívnom lejaku v Prešovskom kraji natoľko stúpli niektoré hladiny riek a potokov, že zaliali polia, cesty, suterény domov a garáže. Hasiči do rána zasahovali štrnásťkrát v okresoch Prešov, Sabinov, Bardejov a Vranov nad Topľou.

16.06.2015 10:32
debata

Pomáhali im aj príslušníci Záchrannej brigády z Humenného a dobrovoľné hasičské zbory. Okolo polnoci v Raslaviciach v okrese Bardejov evakuovali na člnoch tri osoby, ktoré ohrozoval nápor vody.

V trinástich obciach vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity a v obciach Veľký Šariš a Fintice platí druhý stupeň. Hasiči vyčerpávajú vodu z pivníc domov v obciach Bardejovského okresu v Bartošovciach, Raslaviciach a v Prešovskom okrese v Tulčíku.

Cesta od Fintíc smerom do Prešova je ťažko prejazdná. Informoval o tom operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Róbert Durkáč. Podľa jeho slov hladiny riek klesajú. Situácia sa stabilizuje. Už niekoľko hodín neprší, je však zamračené.

V súvislosti s dažďom a vetrom mali v pondelok večer a aj neskôr v noci viacero výjazdov aj hasiči v Košickom kraji. Operačný dôstojník KR HaZZ v Košiciach pre portál Teraz.sk uviedol, že celkovo zasahovali v 16 prípadoch v rámci celého kraja, šlo však len o drobnosti – napr. spadnutý konár, odčerpávanie vody z cesty a podobne. Prvý výjazd v súvislosti s počasím mali nahlásený o 17. hodine, situácia sa upokojila tesne pred polnocou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Povodeň #Prešovský kraj