Nehodu pri košickej zoo zachytila kamera

Nehodu, pri ktorej neďaleko košickej zoo vyhasli tri životy, zapríčinil podľa predbežného vyšetrovania polície 36-ročný vodič Nissanu Primera.

18.06.2015 09:15
nehoda, havária, Foto:
K tragickej nehode došlo v pondelok dopoludnia.
debata

„Pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, nákladu a povahe vozovky v ľavotočivej zákrute zišiel s vozidlom mimo vozovky na nespevnenú trávnatú plochu. Následne prešiel do protismeru, kde pravou bočnou časťou auta narazil do prednej časti autobusu MHD,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

V aute okrem vodiča zahynuli aj jeho dve deti. Dvojročný chlapček a 5-ročné dievčatko. Polícia už má v rukách videozáznam z kamery nainštalovanej v autobuse, ktorý si vyžiadala od košického dopravného podniku. Tá priebeh pondelkovej nehody zachytila. Práve analýza záznamu môže prispieť k vyjasneniu okolností, ako k tragédií došlo.

„Vodič autobusu utrpel podľa predbežnej lekárskej správy odreniny na rukách bez práceneschopnosti,“ spresnila Mésarová. Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície okresného policajného riaditeľstva v Košiciach už v danej veci začala trestné stíhanie pre zločin usmrtenia. „Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy,“ uviedla hovorkyňa.

Na autobuse bola škoda vyčíslená na 15 000 eur, na aute 3 000 eur.

V čase havárie boli v autobuse MHD okrem šoféra dvaja ľudia. Polícia preto vyzýva aj ďalších cestujúcich, ktorí videli priebeh udalosti, aby sa polícii prihlásili na bezplatnom telefónnom čísle 158 a tak pomohli pri vyšetrovaní.

Tragédia napriek predbežným výsledkom vyšetrovania vyvoláva viacero otázok. Na internetových fórach sa ľudia zamýšľajú nad tým, či boli všetci vrátane vodiča pripútaní. Záchranári však tvrdia, že deti boli po nehode zakliesnené v autosedačkách.

Rodina je z tragickej udalosti v šoku, ich priatelia a známi už zorganizovali zbierku, ktorá by mala pomôcť manželke mŕtveho vodiča. Rodina pochádza z obce Kazimír v okrese Trebišov. Tam sa len nedávno presťahovala z Košíc, kde určitý čas žila. Preto aj ich Nissan mal stále košické evidenčné číslo. Podľa ich známych išli manželia a ich tri deti v osudný deň do Košíc.

Najstarší, 10-ročný, syn tam mal naplánovanú kontrolu u lekára. Otec chcel medzitým vziať dve mladšie deti na výlet do zoo. Tam však už neprišli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #MHD #zrážka #tragická nehoda