Martinský obchvat odstavili

Najbližšie tri mesiace si musia vodiči zvyknúť, že Martin neobídu cez obchvat. Denne ním pritom prejde takmer 30-tisíc vozidiel. Keďže je pre rekonštrukciu na dvoch úsekoch úplne uzatvorený, premávka musí ísť centrom mesta.

07.07.2015 15:00
debata (2)

Pôvodne sa predpokladalo, že rekonštrukciu budú stavbári robiť v polovičnom profile, kedy by zostal otvorený jeden jazdný smer. Napokon sa rozhodlo, že je nutná celková uzávierka.

„Z hľadiska urýchlenia stavebných prác a dodržania stanovených termínov rekonštrukcie, ktoré je nutné bezpodmienečne dodržať, keďže ide o stavbu spolufinancovanú z prostriedkov Európskej únie, zhotoviteľ stavby požiadal o realizáciu stavebných prác za úplnej uzávierky,“ uviedla Lenka Salvianyová zo Slovenskej správy ciest.

Oprava a výmena povrchu vozovky, úprava odvodňovacích zariadení cesty, rekonštrukcia mostov, výmena a doplnenie dopravných a bezpečnostných prvkov či nové dopravné značenie budú stáť vyše 18 miliónov eur.

Zmena organizácie dopravy počas nasledujúcich troch mesiacov sa týka celého mesta a najviac jeho centra. "Doprava bude vedená po obchádzkovej trase, ktorá vedie prevažne hlavnými cestnými ťahmi mesta Martin cez centrum.

Následkom obchádzky bude dochádzať k zhusteniu premávky a k dopravným zápcham v centre mesta. V najkritickejších úsekoch bude premávka riadená a usmerňovaná príslušníkmi polície," reagovala krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Tranzitnej nákladnej doprave smerujúcej zo Žiliny do Banskej Bystrice polícia odporúča použiť cestu cez Ružomberok a Donovaly, na čo by ich malo upozorniť aj dopravné značenie. Od 9. júla pribudne na trase do Ružomberka nový, vyše 16 kilometrov dlhý diaľničný úsek D1 Dubná Skala – Turany.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin #obchvat