Dobytie Bastily oslávia Francúzi aj v Bratislave

Francúzi svoj národný sviatok oslávia v utorok aj na bratislavskom Hlavnom námestí. Oslavy usporadúva Francúzske veľvyslanectvo v Bratislave od roku 2011.

14.07.2015 11:02
Dobytie Bastily, 14. júl, Bratislava, Hlavné... Foto: ,
Francúzsky deň v Bratislave organizujú od roku 2011.
debata (4)

Od 14:00 bude počas osláv dobytia Bastily na námestí kultúrny program, trh francúzskych výrobkov a pochutín, k dispozícií bude aj priestor pre deti.

Počas týchto osláv budú v stánkoch po oboch stranách Hlavného námestia francúzske spoločnosti ponúkať svoje produkty. Vo „francúzskej dedine" sa budú podávať francúzske jedlá a špeciality. Na pódiu sa uskutoční sprievodný programom, ktorý sa začne o 18:00. Počas neho sa predstavia rôzne francúzske a slovenské kapely.

Deti sa počas osláv francúzskeho národného sviatku budú môcť hrať tradičné francúzske hry. Dohliadať na ne budú po slovensky aj francúzsky hovoriaci dospelí. Program pre najmenších je pripravený od 15:30 do 20:00 hod.

Oslavy organizuje Francúzske veľvyslanectvo v Bratislave od roku 2011 v spolupráci s Francúzsko-slovenskou obchodnou komorou, Francúzskym inštitútom na Slovensku, Magistrátom Bratislavy a tiež vďaka podpore rastúceho počtu francúzskych ekonomických partnerov na Slovensku.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #oslavy #Bastila